TIJELO I OBJEKTIV

Canon otkrio novi par za foto-kreativce

26.02.2016 u 13:00

Bionic
Reading

Canon je ovih dana otkrio DSLR fotoaparat EOS 80D, za kojeg navode da je idealan za kreativce i sve one koji žele poboljšati svoje foto i video vještine - posebno zahvaljujući prilagodljivosti uređaja za sve uvjete. Paralelno s tim predstavljen je i višenamjenski objektiv, EF-S 18-135mm f/3.5/5.6 IS USM, koji pored stabilizacije slike nudi i novu tehnologiju Nano USM

Srce Canona EOS 80D čini novi CMOS senzor od 25,2MP, uparen s DIGIC 6 procesorom, novim AF sustavom s 45 križnih točaka i mogućnosti snimanja do sedam slika u sekundi. Fotoaparat EOS 80D može raditi u svim svjetlosnim uvjetima - posebno ako se upari s nekim od 'svjetlijih' objektiva, a u priči pomaže i ISO raspon 100-16000, uz proširivost na ISO 25600.

'Stvoren za rad u različitim svjetlosnim uvjetima, fotoaparat nudi nativni ISO raspon 100-16 000, proširiv do 25 600. AF sustav radi čak i pod Mjesečevim svjetlom (-3EV). RGB+IR mjerni senzor sa 7560 piksela mjeri vidljivu svjetlost i nevidljivu infracrvenu svjetlost, dajući vam preciznu ekspoziciju, a značajka Flicker Detection osigurava preciznu ekspoziciju čak i kada fotografirate pod treperećim umjetnim svjetlom', navode u Canonu.


Prilagodbama tu nije kraj, jer je tu inteligentno tražilo koje prikazuje 100 posto kadra uz trenutne postavke, a moguće je pregledati/snimati stvari i preko 3-inčnog zaslona osjetljivog na dodir - Clear View LCD II. Kompanija napominje da je snimateljima foto i video sadržaja ponuđena potpuna fleksibilnost. U video svijetu FullHD materijal se može precizno automatski fokusirati i glatko pratiti fokusom, zahvaljujući Canonovoj tehnologiji Dual Pixel CMOS AF. EOS 80D dolazi i s ulazima za slušalice i mikrofon, što ga čini još ozbiljnijim komadom hardvera.

Naravno, i ovaj novi model iz Canona opremljen je Wi-Fi i NFC povezivosti za brzu podjelu i prebacivanje sadržaja.

Kao idealan partner za novi fotoaparat, Canon je otkrio i višenamjenski objektiv EF-S 18-135 f/3.5-5.6 IS USM. Zahvaljujući Nano USM tehnologiji kojoj je ovo premijera, osigurano je glatko, tiho i brzo automatsko fokusiranje - posebno prilikom snimanja video materijala.

Canon je predstavio i PowerZoom Adapter PZU-E1, namijenjen ovom objektivu, za snimanje video zapisa i glatku kontrolu vrhom prsta.