AKO VEĆ HOĆETE

Brzo i jednostavno onemogućite Microsoftov preglednik Edge

17.02.2016 u 11:38

Bionic
Reading

Koliko god novi Microsoftov preglednik bio brz u odnosu na konkurenciju, još uvijek je riječ o softveru koji nije dovršen. Pored toga što mu nedostaju neki bitni elementi (poput dodataka), dobar dio korisnika ga se želi riješiti s računala kako su to htjeli i s Internet Explorerom. No, baš kao i u slučaju IE-a, stvar nije moguće ukloniti s računala

Razlog tome je jednostavan, jer je posrijedi srž OS-a kao takvog. Međutim, moguće ga je blokirati ili ručnim kopanjem (što se preporučuje samo znalcima i entuzijastima) ili korištenjem zasebnih alata. Jedan od njih je Edge Blocker, koji će preglednik 'zamaskirati' do te mjere da će korisniku biti isto kao da ga ni nema na računalu, piše stranica MakeUseOf.

Aplikacija Edge Blocker je u Portable Freeware kategoriji, a autor preporučuje da korisnik prvo odabere svoj novi zadani preglednik i pobrine se da je on aktivan prije nego se blokira Edge. U slučaju da račun ima administratorske ovlasti, blokada Edgea će se provesti na svim drugim računima na računalu.

Tko voli,  nek' izvoli - ali na vlastitu odgovornost, naravno.