NOVI DETALJI

Bixby, virtualni pomoćnik Galaxyja S8 znat će osam jezika

13.02.2017 u 09:02

Bionic
Reading

Galaxy S8 još nije službeno otkriven, no jasno je kako će u pitanju biti uređaj dizajnom (potpuno) drugačiji od prethodnika. S druge strane, valja računati s tim da će i ostali proizvođači početi pratiti trend uklanjanja 'viška' s prednje strane uređaja pa u Samsungu računaju i na izdvajanje iz konkurencije softverom. Nova perjanica južnokorejskog diva bit će opremljena posebnim virtualnim pomoćnikom nazvanim Bixby, a koji će prema glasinama znati osam jezika

Zahvaljujući Evanu Blassu, odnedavno je poznat 'pravi' izgled Samsungove nadolazeće perjanice, koja bi trebala stići koncem ožujka. I dok je za hardver više-manje sve poznato, softverska strana priče još je nejasna. Južnokorejski div definitivno se želi izdvojiti u moru sve snažnije konkurencije (redom iz Kine), a čini se kako će za te potrebe krenuti putem softvera.

Virtualni pomoćnici poput Siri, Cortane i Googleovih rješenja (Assistant) nisu posebna novost, no proizvođači žele što manje ovisiti o 'posuđenim' sustavima i razvijati vlastite. Izuzetak nije ni Samsung, koji bi na događanju u skorije vrijeme trebao otkriti pomoćnika Bixby. Pored baratanja s osam jezika, Bixby bi trebao moći identificirati tekst i objekte korištenjem kamerice uređaja.

Ovogodišnji Mobile World Congress proći će bez Galaxyja S8, no Samsung bi navodno mogao otkriti teaser filmić kao najavu za događanje koncem ožujka.

U nastavku je moguće vidjeti još računalnih prikaza Samsungove perjanice koja bi trebala stići u dvije dijagonale zaslona:

Galaxy S8 i Galaxy S8 Plus Autor: OnLeaks