GOLEMI ZASLON

Galaxy S8 mogao bi biti sve čemu smo se nadali

21.01.2017 u 10:25

Bionic
Reading

Dok i vrapci na grani već znaju kako će Samsungova nadolazeća perjanica Galaxy S8 biti 'zvjerskih performansi', manje očekivan potez južnokorejskog diva je drastično drugačiji dizajnerski pristup uređaju. I dok su prethodne generacije uređaja krasili podebeli okviri, novitet iz glasina bi itekako mogao konkurirati za novi mobitel iz snova prestigavši Xiaomijev uradak Mi MIX prije nego je osvojio globalno tržište

U svijetu glasina su prvo isplivali računalni modeli uređaja, koje je za stranicu GSM Arena navodno dostavio jedan od proizvođača zaštitnih kućišta za nadolazeću Samsungovu perjanicu. No, stvari su izgledale sumnjivo. Galaxy S8 iz njihovih prikaza nije imao tipku Home, okviri su svedeni na apsolutni minimum i općenito je uređaj izgledao kao pokazatelj da Samsung možda više ne igra na 'sigurno', već donosi vlastitu viziju mobitela iz snova.

Nedugo nakon toga, ista stranica došla je i do (jasno, neslužbenih) dimenzija Galaxyja S8 u običnom i 'Plus' izdanju. Potonji phablet mjerit će 152,38 puta 78,51 puta 7,94 milimetra, dok će obično izdanje mjeriti 140,14 puta 72,2 puta 7,3 milimetra, što je kraće i tanje od trenutne perjanice S7. No, novitet će istovremeno imati veći zaslon, zahvaljujući činjenici da će okviri uređaja biti gotovo futuristički minijaturni. Same dijagonale zaslona za uređaje bit će otprilike 5,7" i 6,2".

Najsvježija porcija glasina donijela je i nešto opipljivije od računalnih prikaza - navodnu fotografiju staklenih pokrova za nadolazeće uređaje južnokorejskog diva. U tankim okvirima se smjestilo brdo 'rupica', potrebnih za niz senzora uređaja, koji će izgledno uključivati i onaj za prepoznavanje očiju korisnika. Na računalnim prikazima vidljiv je i stereo sustav zvučnika, no ne i dvostruki sustav kamerica, nagovješten u ranijim glasinama.

Bilo kako bilo, Samsung bi Galaxy S8 trebao otkriti koncem ožujka, uz dostupnost već u travnju.

Via GSM Arena