DO DESET MILIJUNA KUNA

BICRO dijeli novce inovativnim projektima

14.06.2013 u 20:19

Bionic
Reading

Poslovno-inovacijska agencija objavila je javni poziv za podnošenje prijava za sufinanciranje inicijalne faze inovativnih znanstveno-poduzetničkih projekata kroz Program provjere inovativnog koncepta (PoC)

PoC je program u kojemu startupi na razini ideje mogu doći do bespovratnih sredstava za izradu prototipa svog proizvoda. Mogu dobiti do 70 posto potrebnog iznosa, a najviše do 350 tisuća kuna.

To je peti takav poziv dosad. Zainteresirani koji zadovoljavaju uvjete javnog poziva mogu prijaviti svoje projekte online na stranicama BICRO-a, gdje će naći i upute za donošenje prijava.

Rok za predaju pretprijava je 30. lipnja. Natjecatelji čije su pretprijave pozitivno ocijenjene imaju rok za izradu i predaju potpunih prijava do 21. srpnja.

Natjecatelji koji su u prethodnom četvrtom krugu PoC-a bili uvršteni u rang listu ali zbog nedostatka raspoloživih sredstava nije rezultiralo sklapanjem ugovora o sufinanciranju, mogu zatražiti prijenos bodova. Projekti će zbog značajnog vremenskog odmaka biti iznova evaluirani u skladu s propisanim poslovno financijskim kriterijima.

Želite li prijenos bodova u peti krug, javite se na mail poc@bicro.hr do 30. lipnja. Naknadno ćete biti obaviješteni o daljnjim procedurama. U predmetu maila potrebno je navesti 'Prijenos bodova', a u sadržaju naziv natjecatelja, naziv projekta i šifru projekta.

Na raspolaganju je ukupno deset milijuna kuna, pribavljenih zajmom Svjetske banke. Ugovori o sufinanciranju projekata odabranih u petom krugu bit će potpisivani ovisno o dostupnim sredstvima financiranja.

Pogledajte video: