VIŠE ANDROIDA, MANJE...

Ballmeru se baš ne sviđa novi Microsoft

07.12.2015 u 07:51

Bionic
Reading

Ballmeru se ne sviđa pretjerano način na koji se Microsoft vodi u posljednje vrijeme. Otvoreno je prozvao IT diva iz Redmonda radi maskiranja financijskih rezultata tako da budu što manje razumljivi (cloud izvješće je nazvao prilično pogrdno). Pored toga, smatra i da univerzalne aplikacije za Windows neće funkcionirati te da se trebaju okrenuti mogućnosti integriranja Android aplikacija...

Steve Baller je prije kakvih dvije godine odstupio s čelne pozicije Microsofta, no ostao je najznačajniji dioničar IT diva. Nakon nekog vremena, pored prvotnih pohvala i transformacijske strategije, uslijedio je opak ukor. Dina Bass sa stranice Bloomberg navodi kako Ballmer nije posebno sretan kako zbog sebe, tako i zbog budućnosti kompanije koju je ostavio u drugim rukama.

Smatra da je tvrtka postala manje transparentna s poslovnim rezultatima, kojima se lako prikriju mogući nedostaci - a zbog čega investitori mogu biti prilično zabrinuti. 'Posrijedi su ključni podaci za mjerenje uspjeha -- ako već toliko to spominju kao ključnim, trebali bi dati potpune informacije', rekao je Ballmer za Bloomberg dodavši da ne može 'niti nagađati' o stvarnim brojevima.


Bivši čelnik Microsofta je kritizirao i činjenicu da na Windows (Phone) 10 platformi još uvijek nema ključnih aplikacija. I dok Nadella polaže velike nade u tzv. 'univerzalne' aplikacije koje će se pokretati na računalima, tabletima i pametnim telefonima, developere popularnih aplikacija takvo što još uvijek ne zanima - a daleko od impresioniranog je i Steve Ballmer.

'To neće funkcionirati', rekao je Ballmer u trenutku dok je Nadella govorio, naglasivši kako je jedino pravo rješenje pronaći način da se na mobilnoj Windows platformi pokreću Android aplikacije.