OPCIJA

ASUS omogućuje dodavanje SSD pogona u sve prijenosnike

22.04.2016 u 07:21

Bionic
Reading

ASUS priopćava kako će opcionalna nadogradnja na SSD pogon visokog kapaciteta biti moguća u cijeloj ponudi njihovih prijenosnih računala. Kompanija navodi da će tu biti uključeni svi modeli, od VivoBook serije do Zenbook serije, a potezom ASUS postaje prvim PC proizvođačem koji je omogućio takvo što

Već je poznato u koliko segmenata SSD pogoni imaju prednost nad uobičajenim tvrdim diskovima. Umjesto magnetnih ploča, ovi pogoni za spremanje podataka koriste flash memoriju, čime je postignuto drastično povećanje performansi. Asus navodi kako prijenosnici opremljeni Intel Core i3 procesorom i SSD pogonom mogu postići do 1,7 puta brži radn u odnosu na laptope s Intel Core i7 procesorom i HDD pogonom.

Drugo mjesto gdje SSD pogoni vladaju jest potrošnja. Dok se za HDD treba pokrenuti motor, SSD pogoni su vrlo učinkoviti komadi elektronike, što osigurava mnogo duže trajanje (do 37 posto) prijenosnika na jednom punjenju baterije. Istovremeno, tvrdi diskovi su vrlo osjetljivi na vibracije i udarce, dok SSD tolerira takvo što, uz potpuno bešuman rad.

Ranije su samo Asus prijenosnici iz najvišeg segmenta imali opciju nadogradnje na SSD pogon, a sada je to dostupno neovisno o izboru korisnika.