LUDA GLASINA

Apple je opet u kupovini, na meti je Beats Electronics

09.05.2014 u 11:14

Bionic
Reading

Ovo bi mogla biti jedna od najluđih glasina kad je posrijedi Apple - kompanija navodno želi kupiti Beats Electronics za 3,2 milijarde dolara. Beats je 2011. većinskim dijelom kupio HTC, no neobično partnerstvo je okončano lani

Beats su 2008. godine osnovali Jimmy Iovine i Andre Romelle Young, poznatiji kao Dr. Dre. Njihovi audio proizvodi su uglavnom bili izvrsno brendirani, iako su daleko od Hi-Fi zvuka. Appleov čelnik Tim Cook je navodno vrlo zainteresiran za kupovinu, a posebno zbog Beats streaming servisa kojim bi Apple 'konkurirao' Spotifyju.


Apple i Beats su odbili komentirati priču koja je osvanula u brojnim poznatim medijima, a deal bi trebao biti najavljen već sljedeći tjedan. Istovremeno, kupovina u iznosu od 3,2 milijarde bi bila Appleova najveća do sada.

Analitičari su zbunjeni ovim potezom - ukoliko se on pokaže istinitim. Mnogi smatraju da se veliki iznosi troše na tehnologije i servise koje bi se mogle pokazati revolucionarnima te je kupovina Beatsa 'nelogična'. Stoga postoji i mogućnost da je nešto skriveno u cijeloj priči, smatra analitičar Forrestera, James McQuivey.

Beats je nedavno iz samo njima poznatih razloga tužio mini-kompaniju talentiranog Windows Phone developera Rudyja Huyna, nazvanu 6Studio. Huyn, inače poznat po svojim WP aplikacijama 6snap (Snapchat), 6tag (Instagram) i 6sec (Vine), navodi kako je tužba u pitanju isključivo radi 'sličnosti u imenu', iako aplikacije i Beats Studio proizvodi nemaju nikakve veze jedni s drugima. Koliko su Beats Studio i 6Studio slični, prosudite sami.


Novosti - čini se kako je kupovina potvrđena. Glumac i pjevač Tyrese Gibson je na svoj Facebook postavio video u kojem čestita Dr. Dreu na akviziciji: