SNIMA POTAJNO

Aplikacija fotografira kradljivce mobitela

02.10.2012 u 21:32

Bionic
Reading

Postane li vaš Android plijenom lopova, aplikacija tvrtke za računalnu sigurnost Kaspersky mogla bi vam pomoći ne samo u pronalaženju nestalog uređaja, već i poslati vam fotografiju lopova

Putem novog web centra za nadzor u softverskom paketu Kaspersky Mobile Security možete aktivirati aplikaciju Mugshot, pomoću koje pristupate prednjoj kameri na izgubljenom ili ukradenom aparatu i fotografirate sve što se nalazi ispred njenog objektiva.

Fotografiranje se odvija u tajnosti, tako da eventualni lopov neće znati da je snimljen, a snimke možete pregledati izravno putem centra za nadzor ili mogu biti poslane na unaprijed određenu adresu e-pošte.

Ako vam je mobitel ukraden, fotografije bi mogle pokazati lopova ili drugi trag koji bi policiju mogao dovesti do kradljivca. Ako ste ga izgubili, fotografija bi mogla biti koristan podsjetnik gdje ste mobitel ostavili.

Osim kamerom, uz pomoć Mugshota možete pronaći svoj telefon pomoću GPS-a, GSM-a, Wi-Fija i Google Mapsa, pratiti aktivnosti uređaja, pa čak i doznati je li kartica SIM uklonjena ili zamijenjena. Možete na daljinu zaključati mobitel ili obrisati osjetljive informacije, ako ih ne možete drukčije zaštititi.

Aplikacija će automatski skenirati druge aplikacije koje preuzimate i pomoći pri zaštiti od virusa, spywarea, trojanaca i botova, kao i ponuditi zaštitu u stvarnom vremenu od potencijalno opasnih linkova i web-siteova.