HAKERI NE MIRUJU

Anonymous napao telekome, na redu su špijuni

10.04.2012 u 11:04

Bionic
Reading

Haktivistička skupina preuzela je odgovornost za rušenje stranica udruga USTelecom i TechAmerica. Smeta im što podržavaju novi prijedlog zakona o cybersigurnosti

Odgovornost je preuzeo korisnik Twittera pod imenom @Anon_Central, koji je nazvao prijedlog zakona drakonskim i objavio poveznicu na skupine i tvrtke koje ga podržavaju.

Prijedlog zakona kojem se Anonymous protivi - Rogers-Ruppersbergerov zakon o cybersigurnosti - ima podršku republikanaca i demokrata. Osmišljen je, kažu njegovi tvorci, kako bi privatnom sektoru pomogao u obrani od naprednih prijetnji na webu, piše CNET

USTelecom okuplja predstavnike telekom operatera, kao što su AT&T, Verizon i CenturyLink. Među članovima TechAmerica su IBM, Microsoft i Apple.

Obje udruge tvrde kako na svojim poslužiteljima ne drže osjetljive podatke te kako napadi guše slobodu govora i internetske norme. Nemaju namjeru prestati podržavati sporni zakon.

Haktivisti su srušili i stranicu britanskog ministarstva unutarnjih poslova prosvjedujući zbog politike vlade Njezinog Veličanstva vezane uz izručivanje.

Idući bi na redu trebao biti site obavještajnih službi. Napad je zakazan za 14. travnja, a bit će organiziran u znak podrške zaštiti privatnosti online.

Kod nas su prije nekoliko dana udarili na web stranice Ureda za mlade Hrvatske biskupske konferencije, a prije toga na stranice Ministarstva vanjskih poslova.