STANITE I RAZMISLITE

Analitičari: Sada je najgori trenutak za kupnju novog iPhonea

04.08.2020 u 10:13

Bionic
Reading

Uz iPhone 12 iza ugla, postoji nekoliko vrlo dobrih razloga zbog kojih biste kupovinu novog iPhone uređaja trebal odgoditi minimalno mjesec dana

Ako ste u skoroj budućnosti planirali kupiti novi iPhone, možda biste o tome trebali dvaput razmisliti, piše Business Insider. Apple, prema dosadašnjem iskustvu, nove iPhone uređaje predstavlja početkom jeseni, što znači da novi model dolazi za manje od dva mjeseca. Kao drugo, čak i ako ste se fiksirali na iPhone 11 Pro, apsolutno jamčimo da će njegova cijena pasti kada na tržište stigne iPhone 12.

Drugi razlozi?

Ako je vjerovati glasinama, ovogodišnji iPhone dolazi sa podrškom za 5G, jačim procesorom, nekoliko različitih veličina i novim dizajnom koji jako podsjećna na iPhone 5 i novi iPad Pro. Što se 5G spojivosti tiče, ona nije najbitniji argument za kupnju, no kroz par godina bi mogla postati puno važnijom.

iPhone 11 Unboxing Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina

Ako uzmete u obzir da prosječni iPhone ima životni vijek od oko šest godina, vrijedilo bi pričekati jesen prije kretanja u neke odvažnije investicije, pogotovo uzmemo li u obzir visoku cijenu samih uređaja.

Naravno, ako vam apsolutno gori za petama i morate kupiti novi iPhone prije zalaska sunca, predlažemo da uzmete iPhone SE koji, pored niže cijene, nudi hrpu vrlo atraktivnih značajki. Ako, u drugu ruku, vaš trenutni iPhone radi dovoljno dobro da izdrži još par mjeseci, najbolje je pričekati i tek se nakon prezentacije odlučiti za nadogradnju.