DAJE SE NA ZNANJE

Ako prekršite ova pravila, više se nećete smjeti voziti Uberom

12.12.2016 u 14:19

Bionic
Reading

Uber je objavio nove smjernice ponašanja za zajednicu. Uglavnom su zdravorazumske, no ne škodi biti upoznat s njima ako redovno koristite njihove usluge

Tako u Uberu korisnicima savjetuju da se prema vozačima odnose s poštovanjem, stižu na vrijeme, brinu se o vozilu kojim se voze, ostave drugim ljudima dovoljno prostora i pridržavaju se zakona u svakom trenutku.

No potrudili su se i izdvojiti neke prekršaje zbog kojih bi korisnici mogli izgubiti pristup usluzi. Evo što je na tom popisu:

•Oštećivanje vlasništva (vozačeva ili drugih putnika)

• Fizički kontakt s vozačem ili suputnicima.

• Korištenje neprimjerena ili psovačkog jezika ili gestikulacije.

• Neželjeni kontakt s vozačem ili suputnicima po završetku putovanja.

• Kršenje zakona tijekom korištenja Ubera.


Što se sve time podrazumijeva? Između ostalog, prolijevanje i prosipanje pića i hrane po vozilu, povraćanje, postavljanje suviše osobnih pitanja, slanje SMS-ova vozaču po završetku vožnje, flert sa suputnicima i upuštanje u bilo kakve seksualne aktivnosti...

Kako tportal neslužbeno doznaje, svaki incident će biti procjenjivan zasebno. O toj procjeni ovisit će i eventualne sankcije.

Uberov je cilj pružiti pouzdanu, povoljnu i sigurnu uslugu korisnicima i našim partnerima-vozačima, a to je moguće samo kad su obje strane upozante s pravilima ponašanja i korištenja usluge Uberove platforme, rekli su za tportal u hrvatskom uredu Ubera.

Uberove smjernice za sigurnu zajednicu koje se odnose na korisnike namijenjene su američkom tržištu. Smjernice za korisnike u Europi, koje će se odnositi i na Hrvatsku, također postoje te se nalaze na Uberovim službenim stranicama.

U Uberu planiraju uskoro objaviti i upute za korisnike u Hrvatskoj koji bi trebale konkretnije odgovoriti na slična pitanja te poslužiti kao pravilnik za sve partnere-vozače i korisnike, poručuju iz Ubera.