1,9 CM

Acer sprema supertanki prijenosnik

12.02.2010 u 15:04

Bionic
Reading

Acer sprema prijenosno računalo bazirano na Intelovim procesorima Core i5 i Core i7 koje će debljinom svojeg kućišta konkurirati Appleovom MacBooku

Acer je jedan od najvećih štovatelja Intelove ULV (ultra low voltage) tehnologije osmišljene za procesore namijenjene ugradnji u prijenosna računala. Cijela njihova Timeline linija prijenosnika koristi isključivo procesore s ULV tehnologijom. Ne čudi stoga što je tajvanski proizvođač oduševljen ULV varijantama Core i5 i Core i7 procesora i najavljuje njihovo masovno korištenje u svojim proizvodima. ULV procesori će se posebno koristiti u novim supertankim prijenosnicima kojima Acer planira konkurirati tablet prijenosnicima.

Poslovna politika tajvanskog proizvođača jest da tanki i lagani prijenosnici klasične forme imaju daleko više smisla od prijenosnika u formi tableta. Na tragu te politike planira i predstavljanje najtanjeg prijenosnika koji su do sada napravili. Nisu izneseni nikakvi detalji osim da će biti baziran na Intelovim ULV procesorima te da će mu kućište biti debelo svega 1,9 centimetara. Iste je debljine i kućište Appleova prijenosnika MacBook Air koji već neko vrijeme nosi titulu najtanjeg prijenosnika na svijetu. Nažalost, Acer nije dao ni precizan datum početka prodaje ovog računala, tek nedefiniranu najavu da će se to dogoditi ove godine. Osim obaranja Appleova rekorda, Acer svojim tankim računalima cilja i na prestizanje HP-a kao najvećeg proizvođača prijenosnih računala na svijetu.