poveli 3-1

Zvijezde Lakersa čudnim prljavim trikovima, o kojima svi govore, uništile sjajnog Srbina Jokića i njegov Denver; je li LeBron slavio uz pomoć sudaca?

25.09.2020 u 09:42

Bionic
Reading

Košarkaši Los Angeles Lakersa pobijedili su Denver Nuggetse sa 114:108 u četvrtoj utakmici završnog kruga doigravanja u Zapadnoj konferenciji NBA lige i tako poveli sa 3-1 u seriji na četiri pobjede. Do pobjede su Lakersi stigli koristeći se svim mogućim trikovima…

Najzaslužniji za pobjedu Lakersa bili su Anthony Davis sa 34 koša te LeBron James koji je uz 26 poena imao devet skokova i osam asistencija. Najbolji igrač Denvera bio je Jamal Murray sa 32 koša i osam asistencija.

Kanađanin Jamal Murray, koji je po ocu podrijetlom s Jamajke, tako je upisao sedmu utakmicu u play-offu u nizu sa 20 ili više koševa. Sada je u povijesti kluba ispred njega samo Carmelo Anthony kojem je to uspjelo u 12 utakmica u nizu (2009. godine).

Peta utakmica je na rasporedu u noći sa subote na nedjelju, kad će Lakersi imati prvu priliku za proboj u veliko NBA finale.

Momčad iz Los Angelesa je vodila većim dijelom utakmice, a nakon što su serijom 8-0 u prvoj četvrtini poveli sa 20-12, Lakersi više nijednom nisu bili u rezultatskom zaostatku, dok je njihova najveća prednost iznosila 12 koševa (44-32).

Denver je početkom posljednje četvrtine došao na samo koš zaostatka (86-87), na tri i pol minute prije kraja su Nuggetsi zaostajali tri poena (102-105), ali su do kraja utakmice ostali bez ubačaja iz igre, dok su Lakersi pogodili sedam od osam slobodnih bacanja i došli do pobjede koja ih je na samo jedan korak približila velikom NBA finalu.

Lakersi su u prethodne dvije serije doigravanja, protiv Portlanda i Houstona, imali identično vodstvo i iskoristili prvu priliku za prolazak u sljedeći krug. S druge strane, Denver je na svom putu do finala Zapadne konferencije oba puta preokrenuo zaostatak 1-3 te u sedmoj utakmici izbacio Utah Jazz i Los Angeles Clipperse.

Uz spomenute Davisa i Jamesa, Lakersi su u ovom dvoboju imali još četvoricu igrača s dvoznamenkastim brojem koševa. Kentavious Caldwell-Pope je ubacio 13 poena, Dwight Howard je imao 12 koševa i 11 skokova, Rajon Rondo je postigao 11, a Kyle Kuzma 10 poena.

Lakersi su nadskakali Nuggetse (41-33), a lošiji postotak ubačaja iz igre nadoknadili većim brojem pogođenih slobodnih bacanja (Lakersi 28/35, Denver 20/23). Neki su čak otišli toliko daleko da su miščljenja kako su neki faulovi, koji su svirani na LeBronu Jamesu, bili diskutabilni. Na kraju su presudila slobodna bacanja...

Jerami Grant je sa 17 koševa bio drugi strijelac Nuggetsa, dok je ponajbolji centar NBA lige Nikola Jokić upisao tek 16 koševa i sedam skokova. Kako je Jokić igrao pogledajte OVDJE.

No, treba reći kako je srpski centar Jokić imao velikih problema s osobnim pogreškama (igrao je svega 36 minuta!), a malo su ga koštale i čudne sudačke odluke. Taman kada se razigrao u drugom poluvremenu, ušao je u probleme s faulovima pa je tako osam minuta pre kraja utakmice dobio peti faul. Jedan od njih bio je nevjerojatan jer je Anthony Davis rukom namjerno u polugu primio Jokića te je odglumio faul. Taj prljavi trik jako je pomogao Lakersima…

Pred kraj utakmice, tri minute prije kraja, Denver je imao napad na minus tri i kada je Murray krenuo na obruč, LeBron ga je blokirao uz očigledan kontakt. Faul nije sviran i to je svakako bio jedan od ključnih trenutaka… Nakon ove utakmice mnogi se s pravom pitaju je li LeBron zaštićen kod sudaca? Obračun Murray vs LeBron pogledajte OVDJE.

NBA doigravanje

ZAPADNA KONFERENCIJA - finale

  • Denver - LA Lakers 108-114
  • (LA Lakersi vode sa 3-1 u seriji na četiri pobjede)