sve zbog koronavirusa

Zvijezda PSG-a u teškom stanju: U dugim besanim noćima luta kućom kao zombi...

02.06.2020 u 15:58

Bionic
Reading

Argentinski reprezentativac i napadač francuskog prvaka PSG-a Angel Di Maria (32) u lošem je psihičkom stanju, a svemu je kumovala dugotrajna karantena zbog pandemije koronavirusa

Francuski mediji bliski PSG-u donose kako je Angel Di Maria (32) cijelu situaciju oko pandemije koronavirusa podnio jako loše. Dapače, prisilna karantena toliko ga je psihički dotukla da je posljednjih nekoliko tjedana pod cjelodnevnim liječničkim nadzorom!

Di Maria je odmah na početku pandemije koronavirusa, kao i većina stranih nogometaša, napustio Francusku i Pariz te ih zamijenio rodnom Argentinom. S obitelji je boravio u svom luksuznom domu u Funesu nedaleko od Rosarija, ali karantenu je podnio jako teško.

Njegova je supruga Jorgelina alarmirala klupske liječnike čim je uvidjela prve simptome.

'Sve češće se ponaša poput 'zombija', u dugim besanim noćima samo luta po kući', objasnila je liječnicima Jorgelina. PSG je odmah poslao psihologe koji su Di Mariji na raspolaganju 24 sata dnevno.

Dijagnoza? Anksioznost i depresija uz kroničnu nesanicu, a sve zbog nagle promjene životnog ritma koja nikako nije 'sjela' argentinskom nogometašu. Iznenadni prekid sezone u Francuskoj, izostanak bilo kakvih obveza prema klubu ili reprezentaciji, dva duga mjeseca bez treninga sa suigračima, bez utakmica..., sve je to teško pogodilo igrača kojeg je PSG u ljeto 2015. godine za čak 63 milijuna eura doveo iz Manchester Uniteda.

Trenutno je Angel Di Maria i dalje u rodnoj Argentini, pod cjelodnevnom je prismotrom liječnika koje je angažirao PSG, ali informacija o poboljšanju njegovog psihičkog stanja - nema. Istina, nije ni prvi ni posljednji nogometaš koji se našao u raljama depresije, no imao je sreće da je obitelj na vrijeme shvatila što se događa i da je stručna pomoć stigla u najbržem mogućem roku.

Angel Di Maria u karijeri je igrao za Rosario Central iz kojeg je 2007. godine stigao u Benficu. Real Madrid ga je 2010. godine kupio za 25 milijuna eura, a potom ga je 2014. godine za čak 75 milijuna eura prodao Manchester Unitedu. No, Di Maria se na Old Traffordu baš i nije iskazao te je nakon samo jedne sezone 'torpediran' na Park prinčeva, u PSG.