čeka ga novi početak

Zvijezda Manchester Uniteda oslobođena je optužbi za silovanje nakon što su se 'ključni svjedoci' povukli iz postupka

02.02.2023 u 17:46

Bionic
Reading

Sudski postupak protiv napadača Manchester Uniteda Masona Greenwooda (21), koji je bio optužen za pokušaj silovanja i napada, obustavljen je, objavila je britanska policija

Marcusu Greenwoodu (21), koji je uhićen i procesuiran u istrazi otvorenoj u siječnju 2022. godine, više ne prijete kaznene prijave, objavila je engleska policija.

Prema glasnogovorniku britanskog tužiteljstva, 'povlačenje ključnih svjedoka i novi elementi' doveli su do odbacivanja optužbi.

Mason Greenwood, velika nada engleskog nogometa, uhićen je u siječnju 2022. godine nakon što su na društvenim mrežama objavljene fotografije i videa na kojima se vidi mlada žena krvavog lica, s modricama po tijelu.

'Svima koji žele znati što mi Mason Greenwood zapravo radi', glasio je komentar uz objave.

Tužitelj ga je optužio za pokušaj silovanja i napad, radnje koje je navodno počinio 2021. godine, kao i za kontroliranje i prisilno ponašanje. Pušten je u veljači 2022., a zatim ponovno zatvoren jer nije poštivao sudsku kontrolu, a pušten je prošlog listopada.

Igrač Manchester Uniteda, Greenwood je profesionalno debitirao za 'crvene vragove' 2019. godine. U 129 nastupa zabio je 35 golova. U veljači 2021. produžio je ugovor do 2025. godine, a samo par sati nakon optužbi Manchester United ga je suspendirao.

No, Greenwood je sada potpuno slobodan i postavlja se pitanje što će napraviti Manchester United. S obzirom na to da nije proglašen krivim, može se vratiti nogometu, ima tek 21 godinu i najbolje nogometne godine su pred njim. Sigurno je da će mu trebati neko vrijeme da se vrati u formu i da u potpunosti zaboravi sve ono što mu se događalo 2022. godine, a United mora odlučiti hoće li ga prodati, pustiti da ode bez odštete ili vratiti u momčad...