JAMČEVINA

Igrač Manchester Uniteda osumnjičen za napad, silovanje i prijetnje ubojstvom pušten iz pritvora. O teškim optužbama ne progovara

19.10.2022 u 13:42

Bionic
Reading

Masonu Greenwoodu, 21-godišnjem nogometašu Manchester Uniteda, odobrena je jamčevina te je pušten iz pritvora nakon što je odrađeno privatno saslušanje.

Greenwood je prošlog vikenda uhićen zbog optužbi o kršenju uvjeta za jamčevinu, dok je prvi put uhićen krajem siječnja ove godine kada je i osumnjičen za napad, silovanje i prijetnje ubojstvom. Svemu su prethodile fotografije i video snimke objavljene na društvenim mrežama na kojima se vidi djevojka krvavog lica i brojnim modricama po tijelu, a uz sve je plasirana poruka: „Svima koji žele znati što uistinu Mason Greenwood radi“.

U istom trenutku ga je njegov klub Manchester United suspendirao na neodređeno vrijeme, a jednako tako je kompanija Nike raskinula ranije potpisani ugovor s njim.

Mason Greenwood, kao i njegov odvjetnički tim, još uvijek nisu komentirali optužbe kojima se tereti.

Greenwood je prošao nogometnu školu Manchester Uniteda, a u prvoj momčadi je debitirao 2018. godine. Prošao je i sve reprezentativne selekcije Engleske te je upisao i jedan nastup u seniorskoj momčadi.