MARQUEZ ODUŠEVIO

Zvijezda je rođena: Nevjerojatno je zreo vozač!

20.08.2013 u 10:37

Bionic
Reading

Nakon tri pobjede u nizu, mladi MotoGP vozač Marc Marquez sve je popularniji u Španjolskoj, a veliki Kenny Roberts misli da može osvojiti titulu

U svojoj premijernoj sezoni u najjačoj motociklističkoj klasi, Marquez oduševljava fantastičnim rezultatima. Pobjedama na Sachsenringu, Laguni i Indianapolisu preuzeo je sigurno vodstvo u ukupnom poretku i prijeti osvajanjem titule prvaka, kao najmlađi u povijesti.

'Marc po meni može osvojiti titulu i pobijediti u bilo kojoj utrci. Meni je kao novaku bilo možda teže 1978. godine jer sam poznavao sam jednu od 12 staza. Marc pak ima potporu i zna sve staze, no velika je razlika što sam ja imao 25 godina, a on 20. Nevjerojatna je zrelost tog momka, a vidi se da se i dobro zabavlja, što mi se sviđa,' izjavio je za španjolski AS Kenny Roberts stariji, jedini vozač dosad koji je uzeo titulu već u svojoj prvoj sezoni 'kraljevske klase'.

'Marc je bio impresivan. Ima tri pobjede u nizu, skidam mu kapu,' pohvalio ga je i veliki Valentino Rossi, koji smatra da prvenstvo ipak još nije gotovo, jer Pedrosa i Lorenzo još uvijek previše ne zaostaju.

Podsjetimo, Marquez je iskoristio ozljede svojih najvećih rivala i napravio prednost u srpnju i kolovozu. Sada ga čekaju novi izazovi, jer stariji kolege još nisu rekle svoju zadnju. Još je osam utrka do kraja, sljedeća već ovaj vikend u češkom Brnu..