FIFA_SP_2018.svg

bilo je i vrijeme

Izborili smo finale SP-a pa nas je i Mourinho počeo hvaliti; dvojicu je posebno istaknuo

Bionic
Reading

Trener Manchester Uniteda Jose Mourinho pohvalio je pobjedničke instinkte Marija Mandžukića i način na koji je iskoristio priliku u 109. minuti, kada je zabio za slavlje Hrvatske 2:1 u polufinalu SP-a protiv Engleske...

'Da sam naivan i da nemam toliko iskustva, onda bih vam u poluvremenu kazao da je posao gotov. No nije bilo tako. Kad su im rezultat i stanje na terenu išli na ruku, Englezi nisu zabili drugi gol', kazao je Jose Mourinho za Russia Today u svojoj analizi hrvatske polufinalne pobjede 2:1 protiv Engleza.

Mourinho smatra da je gol Ivana Perišića u 68. minuti za 1:1 bio ključni trenutak koji je donio preokret, odnosno da je to psihološki gledano bio prijelomni trenutak susreta:

'A kad je Hrvatska došla do izjednačenja, onda su njihovi igrači dobili dodatnu dozu samopouzdanja i utakmica se u potpunosti promijenila. To se vidi iz posjeda lopte, broja udaraca na gol, sve se dramatično promijenilo i Hrvatska je zaslužila pobjedu.'

Dotakao se portugalski trener i našeg heroja Marija Mandžukića...

  • +38
SP u nogometu, četvrtfinale: Rusija - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

'Iskreno, Mario Mandžukić je igrao ispod svoje razine i bio je vrlo umoran. No nakon spore reakcije Johna Stonesa ukazala mu se prilika i on je pospremio loptu u mrežu', zaključio je Jose Mourinho.

Hrvatska je imala 22 udarca na gol, a od toga sedam u okvir, dok su Englezi uputili 11 udaraca, a samo dva u okvir. I posjed lopte bio je na strani Hrvatske (54 posto), dok je Engleska imala 46 posto. Hrvatski igrači pretrčali su na utakmici 143 kilometara, a Englezi pet kilometara više. No stručnjaci će uvijek naglasiti da nije bitna ukupna kilometraža, već koliki je dio te kilometraže odrađen u visokom ritmu, odnosno u sprintovima.

  • +34
SP u nogometu, polufinale: Hrvatska - Engleska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL