kakav bi to transfer bio

Zvezdina ikona i aktualni srpski izbornik otkriva kako ga je Ćiro Blažević nagovarao da potpiše za Dinamo: Dolazili su k mojoj majci, obećavali...

12.05.2022 u 13:19

Bionic
Reading

Tijekom idućeg tjedna u Beogradu će biti predstavljena knjiga 'Piksi – sve za deset', o karijeri jednog od najboljih srpskih nogometaša i aktualnog srpskog izbornika

'Ćiro je vrlo simpatičan tip. Strahovito šarmantan, karizmatičan. Zaludio je u to vrijeme cijelu Prištinu, gledali su u njega kao u Boga. Još s onim bijelim šalom oko vrata, imao si dojam da je upravo sišao s Marsa. Izuzetno inteligentan, ponekad previše vulgaran, ali to je bio njegov stil. Kad bi neko drugi tako psovao, zvučalo bi degutantno. Ali Ćiro je bio jedinstven i ljudi su ga voljeli slušati', ispričao je Stojković.

Popularni Piksi je u ljeto 1986. godine stigao u Crvenu zvezdu iz niškog Radničkog, a priznao je da je bio i velika želja zagrebačkog Dinama.

'Ćiro me je pokušavao na sve moguće načine nagovoriti da dođem u Dinamo. Čak je imao neku vezu u Nišu, nekog direktora pošte Novakovića, koji je radio za Dinamo. Dolazili su k mojoj majci, obećavali kule i gradove (op.a., ili kako bi u Hrvatskoj rekli 'brda i doline'). Svega je bilo', potvrdio je 57-godišnji Stojković.