s njime od zagreba do atene

I 40 godina nakon osvajanja naslova prvaka bivše države Velimir Zajec prepun je emocija; sada je otkrio što mu je legendarni Ćiro poklonio

02.05.2022 u 11:33

Bionic
Reading

Ovih se dana među brojnim generacijama Dinamovih navijača evociraju uspomene na 1982. godinu, odnosno osvajanje naslova prvaka bivše države, a kojeg se u Zagrebu čekalo pune 24 godine

Ne jednom i ne sada, kada je objavljena biografija Velimira Zajeca i kada se obilježava 40-godišnjica od tog famoznog uspjeha, legendarni Miroslav Ćiro Blažević podsjetio kako mu je taj naslov prvaka najveći uspjeh karijere. Veći čak i od svjetske bronce iz 1998. godine.

Prema tome, jasno je koliko taj uspjeh znači i 'običnim' Dinamovim navijačima koji nisu imali prigodu osvajati i neke druge naslove.

Naravno, ako je Ćiri taj naslov najdraži, onda je i igračima koji su tog proljeća dignuli Zagreb na noge. O cijelom tom periodu, Velimir Zajec posvetio je veliki dio biografske knjige, a u mnoštvu emotivnih objava i podsjetnika na te dane, Zeko je objavio i dio obiteljskog nasljeđa, objavivši koji poklon putuje s njime, kroz život.

Riječ je o slici sliku velikog Ivana Lackovića Croate, koju je dobio na poklon od Ćire Blaževića, uz posvetu:

'Mom dragom Zeki, stjegonoši Dinamovih uspjeha'.