hrvatski telekom premijer liga

'Žuti' na Gripama iznenadili Cedevitu i izborili majstoricu za finale

16.05.2018 u 22:09

Bionic
Reading

U drugoj utakmici polufinala doigravanja Hrvatski Telekom Premijer lige košarkaši Splita su u dvorani na Gripama pobijedili Cedevitu 75:66 i u seriji na dvije pobjede izjednačili na 1-1. Odlučujuća, treća utakmica igrat će se u subotu u 20 sati u Domu sportova...

Nakon prve četvrtine Splićani su vodili minimalno 22:21, a na poluvrijeme su domaćini otišli s prednošću 38:31. Zagrepčani su u prvih 20 minuta izgubili čak 13 lopti, pet više od protivnika. U drugom poluvremenu Splićani su nastavili dobru igru i Cedevita je u posljednjih 10 minuta ušla sa zaostatkom 47:55. U završnici su Zagrepčani pokušali preokrenuti, no na kraju se kući ipak vraćaju s porazom.

Split su do pobjede predvodili Pavle Marčinković sa 18 koševa, četiri skoka i tri asistencije, Mateo Kedžo ubilježio je 17 koševa, pet skokova i četiri asistencije, a Goran Filipović ubacio je 14 koševa. Kod Cedevite najefikasniji su bili Ivan Ramljak sa 12 koševa i devet skokova, Will Cherry ubilježio je 12 koševa i pet skokova, a Demetris Nichols 10 koševa.

'Čestitke mojim momcima. Odigrali smo jednu pravu utakmicu. Veliko nam je zadovoljstvo što igramo protiv najbolje ekipe u državi i što im dostojno već drugu utakmicu uzastopce pružamo otpor. Večeras nam je pomogla i činjenica što njihova dva ključna igrača iz petorke nisu bila tu', kazao je trener Splita Ivica Skelin.

  • +9
KK Cedevita - KK Split, utakmica HT Premijer lige Izvor: Cropix / Autor: Tomislav Kristo / CROPIX

Cedevita je naposljetku utakmicu završila s čak 22 izgubljene lopte.

'Split igra dobro već duže vrijeme. Ja to upozoravam moje momke, ali neuspješno. Splićani igraju dobro, kolektivno, traže slobodnog igrača i bore se i u obrani i u napadu. Nije slučajno da u zadnjih osam utakmica prije ove u napadu prosječno imaju 94 koša. Borim se sa igračima da ih uvjerim da, ako ne daju dodatnu energiju, možemo izgubiti utakmicu. Mogli smo izgubiti već prvu u Zagrebu. Ne razumijem to podcjenjivanje, posebno u prvoj utakmici. Danas su neki igrači htjeli, ali definitivno je za nivo koji se od njih očekuje to bilo premalo. Bilo je previše grešaka, a 22 izgubljene lopte su neprihvatljive', kazao je trener gostujućeg sastava Jure Zdovc.