kraj u beču

Žuljevi i Kevin Anderson zaustavili Bornu Ćorića

26.10.2018 u 20:05

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Borna Ćorić predao je četvrtfinalni susret na ATP turniru u Beču Južnoafrikancu Kevinu Andersonu zbog žulja na stopalu nakon što je Anderson dobio prvi set sa 7:6 (2), a u drugom setu je rezultat bio 2:1 u korist Ćorića.

Ćorić se prvi put požalio na problem sa žuljem nakon sedam odigranih gemova, no potom je nastavio dvoboj i uspio držati svoj servis te odvesti prvu dionicu igre u 'tie-break' iako je u 12. igri bio suočen s tri 'break-lopte' koje su ujedno bile i set-lopte Andersona.

Dva puta se Ćorić spasio servisom, iako se jednom morao poslužiti drugim servisom, no Anderson je retern poslao u mrežu, dok se na jednu set-loptu igralo, a Anderson je u dugoj izmjeni udaraca poslao jednu lopticu malo u aut.

No, u 'tie-breaku' je Južnoafrikanac vrlo brzo poveo sa 5:0 zahvaljujući dvjema pogreškama Ćorića i svom odličnom serviranju te je dobio odlučujuću igru sa 7:2.

U drugom setu oba su igrača držala svoj početni udarac u prva tri gema, a onda je Ćorić ocijenio kako ga žulj na stopalu previše smeta te predao dvoboj.