OPTUŽBA ZA SUD

Zubak: Šimić je prodavao utakmice

26.08.2009 u 11:03

Bionic
Reading

U razgovoru za Sportske novosti, predsjednik nogometnog kluba Croatia Sesvete, optužio je bivšeg vratara da je prodavao utakmice svog kluba. Svakako teška optužba, koja ako je istinita, već je odavno trebala otići na sud. Ovako se postavlja pitanje zašto je Zubak dosad šutio

Bivši vratar Croatije iz Sesveta, Marko Šimić, u razgovoru za isti dnevnik dan ranije, progovorio je o tome kako ga iz kluba nisu pustili ni za milijun eura. Zubaku, predsjedniku kluba i glavnom finacijeru, nije trebalo dugo da uzvrati. I to teškim optužbama, koje iz Sportskih novosti prenosimo u cijelosti.

'Za Šimića nikakva službena ponuda nikad nije stigla! Ja da sam tražio za njega milijun eura? Ma pustio bih ga bilo kamo za 100.000 kuna, samo da je netko dao. Šimića sam u klub doveo samo zato što su me molili njegov otac i rodbina. Kako ga nije sram', rekao je Zubak.

Šimić kaže da je jedina pozitivna stvar u klubu momčad?

'Ja jedini u državi sam dajem novac za klub i onda me lopovi poput Šimića prozivaju. Mnoge od naših nogometaša napravio sam igračima, godinama sam u njih ulagao velik novac. Šimiću sam osobno privatno dao 42.000 kuna koje mi nikad nije vratio', rekao je Zubak i u istom tonu nastavio:

'Bivši direktor kluba, njegov otac Mato Šimić, složio mu je takav ugovor po kojem ga nismo mogli kazniti. Neka ga bude sram, zaštitio ga je kao ličkog medvjeda. Bivši trener Ljupko Petrović mi je kazao 'riješi se Šimića, on je veliki problem'. Isto su mi govorili i policajci koji bi me zaustavili u rutinskoj ophodnji. A on je zajedno s Ačkarom prodavao naše utakmice! Za to imam dokaze, SMS-poruke koje je slao igračima, koji su ih prosljeđivali meni. U porukama piše 'Nude nam novac, hoćemo li prodati?' Priznao je to i pred 25 ljudi u svlačionici. Kada ga je Ljupko prošle sezone izvadio u Zadru, igrači su ga htjeli ćebovat’ nakon što je primio gol 'iz svlačionice'. Ja sam ga spasio, rekao sam da nije ništa kriv, iako sam znao da jest. I nakon utakmice u Stanovima ostao je u Zadru, dok je cijela momčad sjela u autobus za Zagreb. Ostao je, vjerojatno, kako bi vratio novac koji je uzeo, jer smo mi na kraju pobijedili. On je kockar, veliki kockar i na kocki je izgubio veliki novac. Takvi su najopasniji i žao mi je što mu još prije četiri godine nisam dao nogom u guzicu', završio je Zubak.