SVE JE JASNO

Zrinjski ispao, ali Mostarci i dalje sanjaju! Evo kako mogu ući u povijest

02.08.2023 u 08:01

Bionic
Reading

Zrinjski je na gostovanju kod Slovana u Bratislavi izvukao remi (2-2), ali u treće pretkolo Lige prvaka idu Slovaci koji su slavili s 1-0 u prvom dvoboju.

Aleksandar Čavrić (5) i Sharani Zuberu (66) bili su strijelci za Slovan, dok je Hrvoje Barišić u 75. minuti postigao prvi pogodak za Zrinjski na asistenciju Tomislava Kiša, a konačnih 2-2 postavio je Antonio Ivančić (90+3).

Slovan u trećem pretkolu ide na boljeg iz dvoboja izraelskog Maccabija iz Haife i moldavskog Sheriffa koji ima 1-0 iz prve utakmice.

Prvak Bosne i Hercegovine Zrinjski nastavlja europski put u trećem pretkolu Europa lige. Prođe li dalje osigurat će, u najmanju ruku, nastup u grupnoj fazi Konferencijske lige. Tako bi Zrinjski bi ostvario povijesni uspjeh kao prvi klub iz BiH koji je ušao u grupnu fazu nekog europskog natjecanja.

Još jedna golijada viđena je u srazu ciparskog Arisa i bjeloruskog BATE Borisova. Nakon 6-2 u Limassolu za domaću momčad, Ciprani su u drugom dvoboju slavili s 5-3 i tako s ukupnih 11-5 prošli u sljedeće pretkolo. Aris će za suparnika imati pobjednika dvoboja azerbajdžanskog Qarabaga i poljskog Rakowa koji je u prvoj utakmici slavio s 3-2.