javlja bild

Obrat u slučaju Gvardiol, Dinamo će zaraditi milijune

01.08.2023 u 19:01

Bionic
Reading

Prema napisima uglednog njemačkog Bilda mladi hrvatski stoper Joško Gvardiol u srijedu će potpisati ugovor s Manchester Cityjem i tako se priključiti Mateu Kovačiću u redovima europskog klupskog prvaka.

Ovaj njemački medij javlja kako su predstavnici Leipziga stiglu u Englesku bez Gvardiola te da je njemački klub pristao na odštetu od 90 milijuna eura. Podsjetimo, Nijemci su za 21-godišnjeg hrvatskog braniča tražili 100 milijuna eura te su nedavno Građanima poslalii poruku kako će ih čekati do 12. kolovoza. Očito su malo popustili, a unatoč tomu Gvardiol će postati najskuplji branič na svijetu.

To je još uvijek je Harry Maguire koji je u Manchester United stigao 2019. godine iz Leicester Cityja za 87 milijuna eura.

Aktualni europski i engleski prvak je ovoga ljeta doveo samo jednog igrača, hrvatskog veznjaka Matea Kovačića iz Chelsea za 29 milijuna eura.

RB Leipzig je navodno već pronašao zamjene za Gvardiola, na njihovom radaru su 20-godišnji branič Lyona Francuz Castella Lukebu te 23-godišnji branič Feyenoorda Nizozemac Lutsharel Geertruida.

Za kraj istaknimo kako će od ovog transfera, a sve je izvjesnije da će do njega doći, Dinamo zaraditi 20 posto odnosno 18 milijuna eura.