IZGUBILA I CIBONA

Žorić bio sjajan, Partizan ipak dobio

30.01.2011 u 21:35

Bionic
Reading

Partizan je u derbiju 19. kola u Draženovu domu svladao Zagreb i tako napravio velik korak prema završnom turniru. Poraz je upisala i Cibona u gostima kod češkog Nymburka

Partizan je tijekom čitavog susreta održavao blagu prednost i na kraju zasluženo slavio rezultatom 77:69 (41:35). Zagreb, koji je igrao bez Mulaomerovića, prvi je veliki problem doživio u zadnjem napadu prve četvrtine kada je Kasun morao izići zbog udarca i vratio se tek sredinom trećeg perioda.

Bez kolege u reketu, sve konce igre preuzeo je Luka Žorić koji je 20 od svojih 30 poena postigao u prvom poluvremenu. Ipak, nije imao podršku suigrača i Partizan je ostao u prednosti. Zagrebu, za koji je Kasun zabio 17, a nitko treći više od sedam, presudio je šut za tricu (1/15) i 13 promašenih slobodna bacanja.

Partizan, momčad iz drugog kruga Eurolige, toliko ne može oprostiti. Iako nisu bili na vrhunskoj razini izvedbe, ujednačenom su partijom (Jerrels i Katić po 14, Gist 12 koševa i 10 skokova, Vesely 11) došli do 12. pobjede, čime dijele vrh poretka sa slovenskim sastavima Olimpijom i Krkom. Na diobi četvrtog mjesta, sa po pobjedom manje, su Zagreb i Cedevita.

Cibona tegoba oko borbe za plasman više nema, a novi poraz upisali su u Češkoj. Bez najboljeg igrača Bojana Bogdanovića Nymburk ih je svladao sa 76:69, a u redovima poraženih najzapaženiji su bili Radošević sa 16 koševa te Giriček koji je dodao 11 uz šest skokova i tri dodavanja. Cibona ima osam pobjeda, a Česi jednu više.

Tijekom ovog vikenda od četiri hrvatska kluba samo je Cedevita upisala pobjedu.