samo za tportal

Zoran Zekić već u prvoj službenoj utakmici stigao do senzacionalne pobjede, a potpuni šok priredio je i strijelcu jedinog gola: Blijedo me je gledao...

21.01.2021 u 10:38

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni stručnjak, 46-godišnji Zoran Zekić, koji je početkom siječnja preuzeo mađarski klub Diósgyőr, a koji je (još uvijek) na dnu tablice, već u prvom kolu drugog dijela sezone stigao je do senzacionalne pobjede. Naime, Diósgyőr je kao gost sa 1:0 pobijedio vodeću momčad lige, Ferencvaroš

Nije imao Zoran Zekić puno vremena za preslagivanje momčadi, ali očito je ovaj 46-godišnji nogometni trener, koji je do listopada bez greške vodio moldavski Šerif, trener s vizijom, te je u samo desetak dana, uz dvije prijateljske utakmice, podigao momčad na željene visine.

Naime, u srijedu je krenuo drugi dio sezone u mađarskom prvenstvu, a njegov Diósgyőr došao je do četvrte prvenstvene pobjede. Ali prve nakon više od tri mjeseca, to jest čak šest uzastopnih prvenstvenih poraza.

Uspjeh Zekićevog kluba tim je veći, što je do pobjede nad vodećom momčadi lige Ferencvarošom, a koji je imao čak 28 bodova više, stigao u gostima. To je recimo, kao da Istra 1961 pobijedi Dinamo u Zagrebu.

'Ne samo da je imao 28 bodova više, nego Ferencvaroš nije na svom stadionu izgubio gotovo tri godine. Vidjeli ste i protiv Dinama o kakvoj je momčadi riječ. U zadnjih 16 utakmica protiv Diósgyőra, Ferencvaroš je izlazio kao pobjednik', javio se u četvrtak ujutro, prije jutarnjeg treninga za tportal Zoran Zekić.

Kako ste ih onda iznenadili?

'Taktika, taktika, taktika... Na tome sam inzistirao zadnja dva dana. Imali smo tek desetak treninga, te dvije utakmice, uz puno novih igrača. Ali eto, uspjeli smo. No, ne zanosimo se, treba još puno raditi jer čeka nas još težak posao'.

U ovoj je utakmici odmah koristio dosta novih igrača, sve hrvatske nogometaše, Vinka Soldu, Gorana Milovića, Diega Živulića i Alena Grgića, ali najveći džoker bio je BiH nogometaš Asmir Suljić koji je ušao u 84. minuti i odmah zabio pogodak.

'Da, uveo sam ih sve, jer imala je obrana prijašnjih godina puno problema. Nisu ni sada svi problemi riješeni, ali napravili smo veliki pomak. I napadači su radili dobar posao, no potrošili su se dosta, pa sam na kraju uveo Suljića. No, čim je zabio, morao sam ga odmah i izvaditi. Naravno, iz taktičkih razloga, jer igrači Ferencvaroša su visoki, pa sam morao vratiti visokog igrača u igru. Gledao me Suljić blijedo, nije mu bilo jasno, ali sve za pobjedu (ha, ha)'.

A je li vam netko od klupskih čelnika čestitao?

'Nije, jer ovdje je sve pod epidemiološkim mjerama, vidimo se preko linkova, ljudi su oprezni, tako da nekakvog slavlja i čestitanje nije bilo', završio je dobro raspoloženi Zekić.

A kako i ne bi bio, kad je već u prvoj službenoj utakmici pokazao znanje i klasu, ali i osvojio tri velika boda.