legenda otvoreno

Zoran Vulić iskreno nam je rekao što očekuje od Hajduka nakon dovođenja zvučnih pojačanja: Ova je momčad spremna za dvostruku krunu, ali...

07.02.2022 u 13:11

Bionic
Reading

Bivši igrač i trener splitskog Hajduka Zoran Vulić osvrnuo se na pojačanja koja su stigla na Poljud, a za tportal je rekao što očekuje od ove momčadi

Nakon što se 34-godišnji Nikola Kalinić i službeno vratio u Hajduk, raskinuvši ugovor s talijanskom Veronom, čini se da se slaže momčad koja napada oba trofeja, kup i prvenstvo.

Uz igrače koje je Hajduk doveo u posljednje vrijeme, a koje predvodi Marko Livaja igrajući u životnoj formi, treba reći da su čelnici kluba iz Benfice na posudbu doveli i 24-godišnjeg stopera Ferra.

Jasno je da se slaže šampionska momčad jer Hajduk čeka titulu prvaka HT Prve lige od 2005. godine.

'Ako sada nemaju šampionsku momčad, onda je neće nikada ni imati! Ova momčad, kada malo bolje pogledate, zbilja je sastavljena od vrhunskih igrača i ako ne osvoje barem jedan domaći trofej, e to će po meni biti neuspjeh. Naravno, uz dužno poštovanje ostalim klubovima u Hrvatskoj', kazao je za tportal 60-godišnji Vulić, trenutačno trener grčkog drugoligaša Xanthija, dodavši:

'Ovo je po meni najjači Hajduk nakon sezone 1993./94., kada smo se svi mi bivši igrači vratili na Poljud. I ono što me posebno veseli jest činjenica da su i ovaj put većinom vraćeni igrači koji su Hajdukova djeca i koji sanjaju o tituli prvaka i znam koliko im to znači, a tu su i igrači koji su osvajali nešto da bi momčad dobila pobjednički mentalitet. Ukratko, Hajduk je obavio fantastičan prijelazni rok, ali euforiji nema mjesta. OK, oni su sada daleko najbolja momčad u HT Prvoj ligi, ali svejedno moraju ići utakmicu po utakmicu. Čak i ako se dogodi neki kiks, nema razloga za dizanje tenzija ili paniku', dodao je Vulić.

Čak je otišao korak dalje i vjerojatno je čelnike kluba zaprepastio svojim očekivanjima i prognozom. Nada se naime osvajanju dvostruke krune! Kakva bi to euforija bila u Splitu...

'Sada kada je došao i Nikola Kalinić mislim da je ova momčad spremna za dvostruku krunu, kup i prvenstvo. I ne smiju bježati od toga i baš tako, kao favoriti, trebaju se ponašati u svakoj utakmici. Eto, došlo je vrijeme da nakon dugo vremena, točnije od 2005. godine, dođemo do titule prvaka. Svi mi hajdukovci živimo za to!

Nekoliko rečenica kazao je i o Nikoli Kaliniću, kojeg jako dobro poznaje:

'S Nikolom sam radio individualno nekih dvije godine i jako dobro ga poznajem. Ukratko, on je vrstan napadač i tip golgetera onih starijih generacija koji ne propušta priliku ispred gola i uvijek je garancija za 15 do 20 golova u sezoni. Samo imena klubova u kojima je igrao, Blackburn, Dnipro, Fiorentina, AC Milan i Roma te naravno Atletico Madrid, dovoljno govore o njemu. Jučer protiv Juventusa, čim je ušao u igru za Veronu, vidjelo se koliko je moćan i moja prognoza je da će do kraja prvenstva zabiti golova kao i Livaja. Taj tandem napadača top klase svi mi navijači Hajduka želimo vidjeti na terenu kako bismo guštali! Ako nekome ne treba prilagodba, onda su to Livaja i Kalinić', završio je Vulić, a koji, kako nam je rekao, i dalje ima visoke trenerske ambicije pa se tako pohvalio da je nakon dugo vremena kupio laptop kako bi ostao ukorak s mlađim kolegama.

  • +15
Gorica - Hajduk (22. kolo HT Prve lige) Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL