službeno je

Ferro je novi igrač Hajduka: Imao je izdašnije ponude, a ipak se odlučio za Poljud

31.01.2022 u 13:07

Bionic
Reading

HNK Hajduk i S.L. Benfica dogovorili su posudbu 24-godišnjeg stopera Francisca Reisa Ferreire Ferra do kraja aktualne sezone uz opciju produljenja na još jednu sezonu

Nakon što je uspješno prošao liječničke preglede, Ferro je danas na Poljudu potpisao ugovor s Bijelima. U Hajduku će nositi dres s brojem 97, a već u utorak priključit će se treninzima prve momčadi, objavio je HNK Hajduk na službenim stranicama.

Nogometnu karijeru započeo je u Benfici za koju je odigrao 70 službenih utakmica, a ima iskustvo igranja na najvišem nivou, od portugalske prve lige do Lige Prvaka i Europske lige.

Kao mladi igrač nastupio je u preko 90 utakmica za Benficu II, a bio je i redoviti član svih mlađih uzrasnih kategorija portugalske reprezentacije. Na početku prošle godine otišao je na posudbu u španjolsku Valenciju gdje proveo pola sezone.

'Na posudbu nam stiže igrač koji je produkt Benficine Akademije, bio je član portugalske reprezentacije kroz sve mlađe uzrasne kategorije, a našoj momčadi bi trebao donijeti kvalitetu više. Ponajprije zbog iznimnih nogometnih vještina, ali i iskustva igranja na najvišoj razini nogometa. S Benficom i igračem pregovarali smo već duže vrijeme, osjetili smo veliku strast, motivaciju i želju za napredovanjem te povratkom na raniju razinu kvalitete koju je pokazivao kao jedan od najvećih portugalskih talenata. Odabrao je Hajduk i naš projekt usprkos financijski izdašnijim ponudama te pokazao da se radi o skromnoj i karakternoj osobi kojoj je nogometni razvoj u okruženju našeg kluba na prvom mjestu'. opisao je novo pojačanje Bijelih sportski direktor Mindaugas Nikoličius.