otkrio nepoznate detalje

Zoran Mamić više nije mogao šutjeti; trener 'modrih' jasno dao do znanja što misli o Nenadu Bjelici: 'On destabilizira Dinamo i nije korektan'

20.09.2020 u 16:22

Bionic
Reading

Trener Dinama Zoran Mamić osvrnuo se na svojeg prethodnika Nenada Bjelicu za kojeg smatra da pokušava destabilizirati momčad prvaka Hrvatske

Zoran Mamić se u velikom intervjuu za Sportske novosti osvrnuo na brojne teme vezane uz Dinamo i hrvatski sport, a u jednom dijelu se dotaknuo i njegovog prethodnika na klupi Dinama Nenada Bjelice. Bivši trener Dinama, a sada trener Osijeka, nije pristao na smanjenje plaće na koje se klub odlučio zbog koronavirusa i na kraju je rastanak bio jedino rješenje.

Mamić kaže kako mu ne smeta što su njegovi igrači i dalje u kontaktu s Bjelicom, ali mu smeta što njegov donedavni suradnik pokušava destabilizirati klub.

'Neosporno je da je bio njihov trener i da imaju odličan odnos. Čujem se i ja s bivšim igračima. Nemam problema s tim da se čuju, ali nije korektno da on to izjavljuje u novinama. To je pokušaj destabilizacije. On je vrlo pametan, radi na svom marketingu i treba mu čestitati, ali to nije fer prema dečkima', kaže Mamić pa dodaje:

'Postoji navijač, huligan koji je reći: 'Glupane, što to radiš sa suparničkim trenerom?' To je vaš intimni odnos, zašto to isticati i stavljati igrače u neugodan položaj? Zamislite da sam ja, recimo, ljut na Nenu i možda sad ja zato što se Dilaver čuje s njim, ili Ademi, Moro... ja ga neću staviti u momčad. Ima sujetnih trenera.'

Mamić ipak ističe kako to neće napraviti.

'Pokazao sam da to ne radim, ali nije pošteno. Izbjegavao sam biti u medijima da se ne bi potencirao rivalitet jer ne postoji. Nikad mu se nisam miješao u posao. Bio je onaj nesporazum oko Olma i od toga se napravila fama. Štitim interese Dinama. To mi je posao. Nije Joško Gvardiol napravio 22 milijuna, već status Dinama, naravno uz njegovu neospornu kvalitetu. No, potencira se da je Dinamo bez nekoga ona stvar', kaže Mamić. Što je još rekao o Dinamu, reprezentaciji i hrvatskom sportu, pogledajte OVDJE.

Pogledajte još jednom najbolje golove 4. kola HT Prve lige.

Sve utakmice UEFA Europske lige, uključujući play-off i sve utakmice po skupinama, ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Ako već niste, sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.