vratio se kući

Dinamo je želio najboljeg čileanskog stopera, ali iskrsnuo je veliki problem, zbog čega je njegov klub donio odluku o stopiranju transfera

20.09.2020 u 12:15

Bionic
Reading

Hrvatski prvak, zagrebački Dinamo, nakon Crnogorca Stefana Milića, na stopersko mjesto želio je dovesti i Čileanca Benjamina Kuščevića, igrača Universidad Catolice, a koji je bio i član madridskog Reala

Benjamin Kuščević, koji je bio velika Dinamo želja, igrač je čileanskog Universidada Catolice, a koji ima i hrvatske korijene, odnosno hrvatsku putovnicu.

Ne samo to, potencijalni stoper Dinama igrao je u Realu iz Madrida, u momčadi U-19. U Madridu je 2014. godine bio na posudbi, da bi se godinu dana kasnije vratio u svoj matični klub.

Međutim, nakon obavljenih liječničkih pregleda u Zagrebu, Kuščević, kojeg se tretiralo i većom zvijezdom od bivšeg igrača 'modrih' također reprezentativca Pedra Moralesa, vratio se u Čile.

'Benjamin će nastaviti igrati za Catolicu. Naš branič već je otputovao u Zagreb uz našu dozvolu kako bi finiširao zadnje detalje mogućeg transfera u Dinamo, koji se nažalost nije materijalizirao,' objavio je čileanski klub te nastavio.

'U srijedu, 9. rujna, Benjamin je otputovao u Hrvatsku. Naš branič imao je ozljedu gležnja zbog koje nije igrao posljednjih nekoliko utakmica. Čekajući završetak transfera trenirao je sam i osjetio je neugodu veću nego što je osjetio uoči puta u Hrvatsku. Zbog toga su zaključili da će oporavak trajati dulje nego što se u početku smatralo, ali Dinamo je želio igrača odmah i nije mu odgovaralo što ga neće odmah imati na raspolaganju.'

'Dinamo nije planirao potpuno se povući iz posla, ali Benjamin, njegovi zastupnici i Catolica odlučili su da uvjeti nisu idealni za transfer i da je povratak u Čile najbolja opcija za sve uključene strane,' zaključili su objavu iz Universidad Catolice.

  • +6
Dinamo - Slaven Belupo (HT Prva liga - 5. kolo) Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Sve utakmice UEFA Europske lige, uključujući play-off i sve utakmice po skupinama, ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

>