Novi veliki transfer

Dinamo u tajnosti prodao jednog od svojih najvećih dragulja; napadač odlazi i krpa rupu u proračunu nastalu ispadanjem iz Lige prvaka

19.09.2020 u 12:56

Bionic
Reading

Dinamo je, pišu Sportske novosti, prodao Antonija Marina za kojeg je svojedobno odbijeno 10 milijuna eura od Manchester Cityja

Dinamo je ovog ljeta zaradio preko 14 milijuna eura. Damian Kadzior je otišao za dva milijuna, Nikola Moro za 8.5, Adrian Šemper za 1.5, Roko Baturina za milijuna eura, a dodatnih 1.4 milijuna eura sjeda i od transfera Amira Rrahmanija iz Verone u Napoli. Prijelazni rok traje do 5. listopada i do tada je sve moguće, a ispadanjem iz Lige prvaka su svi stavljeni na transfer listu, odnosno, dođe li zadovoljavajuća ponuda, svatko može otići.

Sportske novosti pišu kako se upravo to dogodilo u slučaju Antonija Marina koji će ovih dana spakirati kofere i otići iz kluba. Za 'hrvatskog Neymara' su ranije interes pokazivali brojni velikani, a Manchester City je svojedobno nudio 10 milijuna eura, no tada je njihova ponuda odbijena.

Ipak, Marin, koji je bio projekt kluba i jedan od najvećih dragulja na Maksimiru, se sramežljivo razvijao u seniorima i izgleda da su u klubu izgubili strpljenje. U HT Prvoj ligi je odigrao 21 utakmicu i zabio jedan gol uz četiri asistencije, a sada navodno napušta Maksimir.

Destinacija još nije otkrivena, ali zna se da se ne radi o Sampdoriji koja ga je nedavno htjela dovesti. Talijani su nudili milijun eura za jednogodišnju posudbu pa onda na kraju sezone i otkup za 10 milijuna eura, ali Dinamo nije pristao na dio s posudbom, a Sampdoria nije htjela odmah uložiti koliko 'modri' traže pa je sve propalo.

Sportske novosti sada tvrde kako je u međuvremenu u klub stigla ponuda od drugog, za sada neimenovanog kluba i da je ona stavljena na razmatranje. Kako je zadovoljila i igrača i upravu kluba, Marin bi uskoro trebao napustiti Maksimir. Detalje ćemo saznati u idućih nekoliko dana, ali izvjesno je da mladi Dinamov dragulj još kao praktički junior napušta svoj matični klub i tako zakrpati rupu u proračunu nastalu ispadanjem iz Lige prvaka.

Pogledajte još jednom najbolje golove 4. kola HT Prve lige.

Sve utakmice UEFA Europske lige, uključujući play-off i sve utakmice po skupinama, ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Ako već niste, sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.