BEZ IZNENAĐENJA

Znate li tko je najviše puta razbijao bolid ove sezone?

16.08.2013 u 10:31

Bionic
Reading

Ugledni njemački magazin Auto, Moto und Sport donio je analizu statistika za ovogodišnju polusezonu Formule 1...

Prema ovim statistikama, Lewis Hamilton je bio taj koji je najbolje vozio u kvalifikacijama. Njegova prosječna startna pozicija bila je 2.36, dok Vettel ima 2.45, a Rosberg 4.00.

U samim utrkama očekivano je najbolji bio vodeći Sebastian Vettel, koji je vodio ukupno 1278 kilometar, a Alonso samo 424.

Što se tehničke pouzdanosti bolida tiče, najbolji su bili Lotus Kimija Raikkonena te Mercedes Hamiltona, no Kimi je jedini koji je uspio osvojiti bodove u svim utrkama dosad.

Što se sudara, okretanja na stazi i incidenata tiče, nema iznenađenja. U toj kategoriji vodi problematični Pastor Maldonado, koji je izletio već na prvoj utrci u Melbourneu, a težak sudar imao je i u Monaku, nakon kojeg je čak pokazana crvena zastava. Na drugom je mjestu Giedo van der Garde, a njemački magazin uzeo je u obzir samo incidente u utrkama. Da nije, vjerojatno bi prvo mjesto odnio Felipe Massa, koji je u Monaku, Kanadi i Silverstoneu četiri puta razbijao bolid tijekom vikenda, a neslavno je završio i u Nurburgringu.

Toro Rosso je zasad momčad s najviše tehničkih kvarova, Red Bull ima najbrže mehaničare, a Williams najsporije.