DESECI MILIJUNI EURA U IGRI

Znakovita Guardiolina izjava o Dinamovu kapitalcu Olmu zbog koje je nastala pomutnja među skautima koji su došli u Zagreb

11.12.2019 u 13:37

Bionic
Reading

Na utakmici posljednjeg kola po skupinama Lige prvaka između Dinama i Manchester Cityja (srijeda, 18.55 sati) na rasprodanim maksimirskim tribinama bit će u puno nogometnih skauta europskih velikana, a pod posebnim povećalom bit će nekoliko igrača Dinama, od kojih je najeksponiraniji španjolski reprezentativac Dani Olmo

Bez obzira kako završi utakmica između Dinama i Manchester Cityja, jer postoji dosta kombinacija, već sada je jasno kako je najveći pobjednik 21-godišnji Španjolac Dani Olmo, za kojeg su interes pokazali mnogi europski velikani, među kojima je naravno i Manchester City. Zbog svega vrijednost Olmu stalno raste pa se tako u zadnje vrijeme spominje kako bi zbog velikog interesa u ljeto cijena mogla doseći i 50 milijuna eura što bi bilo dovoljno novaca klubu za izgradnju novog modernog stadiona. Rekordna zarada u povijesti kluba!

Uostalom, po dolasku u Zagreb to je potvrdio i Pep Guardiola, nekadašnji igrač Barcelone koji baš sve zna o Olmu.

'On nije nikakvo iznenađenje. Došao je iz Barcelonine akademije i na posljednjem EP U-21 bio je među najboljim igračima. Drago mi je zbog njega, dobro se razvija i budućnost je u njegovim rukama', kazao je znakovito Guardiola. No, njegov komentar kako je Olmo na listi želja Manchester Cityja sa smiješkom je dobacio:

'Svakoga mjeseca kupujemo 100 igrača, a jedan od njih je Olmo.'

Naravno, zbog njegove izjave, koju su prenijeli svi relevantni mediji, ubrzo je nastala pomutnja među skautima koji su stigli u Zagreb. Čak postoje i teorije zavjere kako bi City mogao malo pomoći Dinamu da izbori novo europsko proljeće pa će zbog toga imati prednost pri pregovorima za Olma. No, u tako nešto gotovo nitko nije povjerovao…

  • +4
Dinamov trening uoči utakmice protiv Manchester Cityja Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

Zbog svega navedenog jasno je kako će Olmo biti pod posebnim povećalom, a za očekivati je kako će ga na jedan način testirati i sam Guardiola taktikom koju je pripremio. Iako je Manchester City još prije osigurao prvo mjesto u skupini Lige prvaka jasno je kako Guardiola neće dozvoliti da upiši poraz. Pogotovo jer ih u sljedećem kolu prvenstvena čeka utakmica protiv Arsenala.

'Činjenica jest kako su ih poremetile ozljede i jako težak, zgusnut raspored engleskih natjecanja i Lige prvaka. Bez obzira na to, očekujem moćan sastav Citya. Suprotstaviti će nam se s najboljim što imaju. Očekujem osam, devet top igrača Citya i dva ili tri mlađa. Čeka nas jedna od najboljih momčadi svijeta i moramo pružiti jako dobru partiju ako želimo izvući dobar rezultat', kazao je uoči utakmice trener Dinama Bjelica koji je nedavno, na Božićnom domjenku, kazao kako će Olmo, Petković i Oršić, igrači za kojim vlada najveći interes, vjerojatno ostati u klubu do ljeta.

'Vidjet ćemo, Dinamo nema nikakvu potrebu za prodajom. Hoće li doći do neke dobre ponude, teško je to reći. Naravno da je teško zadržati igrače kad dođu takve ponude. Nastojat ćemo ih zadržati do ljeta', kazao je nedavno Bjelica.

Očito je i on svjestan kako je to najbolje za Olma, ali i za Petkovića jer obojicu čeka nastup na Euru sredinom lipnja za Španjolsku tj. Hrvatsku. Zbog kontinuiteta igranja, samopouzdanja, ali i vrijednosti na tržištu očito je zaključeno kako je to najbolja opcija za sve strane.

Kada je večerašnja utakmica u pitanju najveći problem Bjelici predstavlja obrambena linija budući da zbog suspenzija ne može računati na stopere Perića i Theophile-Catherinea. Kod Dinama probleme s ozljedama već duže ima stoper Lešković, a uz to, upitno je hoće li od prve minute moći zaigrati bek Leovac koji zbog lakše ozljede nije trenirao posljednjih nekoliko dana. Pretpostavlja se da će kapetan Ademi zaigrati u centru obrambene linije s Dilaverom, dok bi na desnom boku priliku trebao dobiti Moubandje.

'Dinamo je veliko iznenađenje u skupini Lige prvaka, pokazao je da se može nositi s jakim momčadima. Petković u napadu, pa brzi igrači poput Olma i Oršića. Redom se radi o opasnim igračima koji uvijek mogu nešto napraviti. Biti će velik uspjeh za njih ako prođu skupinu. Sastav? Nema Davida Silve, Stonesa i Aguera, ali mi ćemo sigurno zaigrati u najboljoj mogućoj postavi koja nam je na raspolaganju', kazao je između ostalog Guardiola.