ZASLUŽILI SU

Zmajevi u Brazilu: Ibišević zabio, BiH u transu!

15.10.2013 u 21:27

Bionic
Reading

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine kroz pravi je triler došla do najvećeg uspjeha u sportskoj povijesti susjedne nam zemlje. Pogotkom Vedada Ibiševića s 0:1 svladali su Litvu i osigurali nastup na Svjetskom prvenstvu u Brazilu idućeg ljeta

Bosancima i Hercegovcima odgovarala je bilo kakva pobjeda u Litvi, ali do nje nisu došli nimalo lako. Prve tri četvrtine utakmice (hajdukovac Vršajević dobro je odigrao 70 minuta) uglavnom su se njihovi visinski pokušaji odbijali o solidno organiziran bunker domaćina, a onda je Džeko poslao prizemnu loptu u srce peterca gdje ju je u mrežu skrenuo Vedad Ibišević. Uslijedilo je rijetko viđeno slavlje oko 6.000 navijača BiH koji su potpuno dominirali stadionom u Kaunasu.


Tako je nakon serije epohalnih padova u završnicama raznih kvalifikacija došlo vrijeme i za nogometno slavlje napaćenog i politikom uništenog naroda. Barem njenog većeg dijela. BiH ide u Brazil, a u čekaonici će Hrvatskoj društvo raditi Grčka kojoj pobjeda nad Lihtenštajnom (2:0) nije značila puno. Nema sumnje, posve zasluženo.

SP kvalifikacije Europa, Skupina G, 10. kolo
Litva 0 1 Bosna i Hercegovina
Strijelci
0:1 V. Ibisevic (68')
Sastavi
G. Arlauskis
T. Kijanskas
M. Zaliukas
E. Vaitkunas
V. Borovskij
M. Kalonas
G. Vichyus
M. Panka
S. Mikoliunas (69' N. Valskis)
F. Chernykh
D. Matulevicius (78' E. Razulis)
A. Begovic
E. Spahic
E. Bicakcic
S. Salihovic
A. Vrsajevic (71' A. Zahirovic)
H. Medunjanin
Z. Misimovic
S. Lulic
M. Pjanic
E. Dzeko
V. Ibisevic
Žuti kartoni
E. Vaitkunas 28'
D. Matulevicius 37'
G. Vichyus 71'
N. Valskis 72'