HRVATSKA SVLAČIONICA

Zlatni vaterpolisti jedno su istaknuli: Ovo doista nisam doživio i bilo bi mi žao da sam završio karijeru, a nisam osjetio nešto takvo!

Bionic
Reading

Hrvatska je u dramatičnoj završnici s 10-9 svladala u Splitu branitelja naslova Mađarsku i okitila se po drugi puta europskim zlatom

Hrvatski vaterpolisti nisu skrivali oduševljenje zlatnim odličjem, dali su si oduška...

'Nisam ja junak, junaci su svi moji suigrači, kao i ova predivna publika koja nas je nosila ne samo večeras, već od početka u turniru. Godinama sam u vaterpolu, ali ovo doista nisam doživio i bilo bi mi žao da sam završio karijeru, a nisam osjetio nešto ovako. Bilo je teško finale, na jednu loptu i odlučile si nijanse, bili smo fizički i psihički savršeno pripremljeni i zato smo prvaci', kazao je Bijač, koji je proglašen i za najboljega vratara prvenstva.

'Zlato je oko vrata, sve drugo je nebitno.'

Konstantin Harkov je tri gola bio najbolji strijelac Hrvatske.

'Hvala ekipi na borbi i pobijedili smo vrlo tijesno. Ne mogu se ni radovati koliko sam umoran. Nikad nisam igrao ni približno u ovakvoj atmosferi.'

  • +24
Slavlje hrvatskih vaterpolista Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX

'Ovo je moje tek drugo veliko natjecanje i naravno da sam ponosan. Ovo je pobjeda momčadi i te energije koje su igrali stvorili oko sebe. To je važnije od taktike ili bilo čega drugoga. Kontrolirali smo tijek utakmice i ovi igrači su to iznijeli, jer ne možeš znati ni predvidjeti pogreške pojedinaca ali ni individualnu genijalnost', kazao je pomoćni trener Jere Marelja.

  • +6
Hrvatska - Mađarska, finale EP-a u vaterpolu, 2022. Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX

Kapetak Ivan Krapić se lavovski borio cijelu utakmicu i iznudio veliki broj isključenja.

'Biti europski prvak doma u ovakvom ambijentu i ovakvoj utakmici. Mnogi nisu vjerovali u nas, ali ova momčad vrijedi i sposobna je za velike stvari. Protiv Mađara je uvijek neugodno, igraju atipični vaterpolo, no s ovakvom obranom mi u napadu imamo i luksuz nešto i promašiti. Veseli me najviše što smo utakmicu dobili u zadnjoj četvrtini zadnje utakmice turnira, kada su svi umorni, a mi smo utakmicu zaključili s dvije kontre. Bilo je predivno biti hrvatski reprezentativac ovih 14 dana u Splitu', kazao je Krapić.

  • +16
Hrvatski navijači na finalu u Spaladium Areni Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX

'Hvala publici i suigračima što su mi priredili jednu predivnu uspomenu koju ću pamtit cijeli život. Biti prvak u svom gradu je nenadmašivo', kazao je Splićanin Rino Burić.