ODLAZI IZ BAZENA

Zlatni olimpijac zbog ove je ponude napustio vaterpolo

06.09.2016 u 16:23

Bionic
Reading

Bivši hrvatski vaterpolski reprezentativac Miho Bošković, svojevremeno i jedan od najboljih vaterpolista svijeta, odlučio se na sportsku mirovinu jer je dobio ponudu koju nije mogao odbiti

Nakon što je na kraju prošle vaterpolske sezone napustio VK Primorje EB i grad Rijeku, proslavljeni vaterpolist Miho Bošković vratio se sa suprugom i dvoje djece u Dubrovnik, prenosi Dulist.hr

Iako su ga mnogi očekivali u nekom novom vaterpolskom angažmanu, 33-godišnji Bošković odlučio je objesiti kapicu o klin i započeti karijeru u zanimanju za koje ima diplomu – Glazbene akademije. Od danas profesora glazbenog odgoja Miha Boškovića slušat će đaci u Gimnaziji Dubrovnik.

Podsjetimo, Bošković je u karijeri igrao za Jug, Vasas i Primorje. S Jugom je bio višestruki prvak Hrvatske i osvajač Kupa, kao i prvak Europe 2006., kada je osvojio i Europski superkup.

U kapici reprezentacije osvojio je sve, točnije deset medalja, od čega treba izdvojiti četiri zlata: svjetsko u Melbourneu 2007., europsko u Zagrebu 2010. te olimpijsko u Londonu i u Svjetskoj ligi 2012. U siječnju prošle godine umirovio je svoju reprezentativnu kapicu s brojem tri.

Najbolji je europski vaterpolist u izboru Europske plivačke organizacije (LEN) za 2007. i 2012. godinu. te jednom drugi najbolji po izboru FINA-e.