TKO JE TAJ MANIJAK?

Zlatna Lena: Prijetili su mi smrću!

13.04.2012 u 15:08

Bionic
Reading

Jedna od najboljih svjetskih biatlonki svih vremena, Njemica Magdalena Neuner (25), obznanila je kako je u zadnjim danima aktivne karijere primala prijetnje smrću

Najbolja sportašica Njemačke u prošloj godini karijeru je okončala nakon Svjetskog prvenstva prošlog mjeseca u Ruhpoldingu, na kojem je osvojila dva zlata, u sprintu i štafeti, čime je stigla do brojke od 12 zlatnih medalja u karijeri sa svjetskih prvenstava (ukupno 17).

Biatlonka poznata u Njemačkoj pod nadimkom 'Zlatna Lena', koja ima i tri olimpijske medalje, od čega dvije zlatne, te 34 pobjede u Svjetskom kupu i tri naslova ukupne pobjednice, tvrdi da je tijekom svjetske smotre prošlog mjeseca primala prijetnje smrću.

'Na kraju se morate upitati, je li sve što sam napravila vrijedno toga? Vjerojatno je to cijena slave, ali opet sam bila iznenađena. Pokušala sam zadržati koncentraciju samo na onom bitnome. Oko mene je bila policija i služba osiguranja, tako da sam se osjećala sigurna,' ispričala je Neuner za jedne njemačke novine.

Dodala je da niti najmanje ne žali zbog odlaska u mirovinu, kojeg je objavila u prosincu prošle godine.

'Sve je super nakon kraja karijere. Možete biti sigurni da mi nije dosadno. Za mene je tema moje karijere gotova priča i više se ne vraćam na nju. Zadnjih par tjedana uopće nisam razmišljala o biatlonu,' zaključila je 'Zlatna Lena'.