Logo (1)

SVAKA ČAST

Zlatko Horvat je hrvatsko rukometno čudo; ima 35 godina, a istrčao je najbrži sprint prvog dana Eura

  • D. S.
  • Zadnja izmjena 10.01.2020 08:06
  • Objavljeno 10.01.2020 u 08:06
Bionic
Reading

Napokon se i EHF modernizirao pa se na ovom Euru 2020. prate različiti statistički podaci igrača i reprezentacija

Nekada je EHF-ova statistika na velikim natjecanjima uključivala golove i asistencije, ali na ovom turniru imamo priliku saznati i koji je igrač imao najviše dodavanja na utakmici, najjači šut, najbrži sprint...

Uglavnom, statističari su došli na svoje, a utakmica Hrvatske i Crne Gore iznjedrila je jedan zanimljiv podatak koji pokazuje da je Zlatko Horvat čudo.

Naime, našem iskusnom reprezentativcu na utakmici je izmjerena najveća brzina kod sprinta – 29km/h. Svaka čast, jer je riječ o našem krilnom igraču koji je ušao u 36. godinu života, no na brzini nije izgubio.

Nitko drugi na susretu Hrvata i Crnogoraca nije bio toliko brz, a to je i najveća izmjerena brzina na svim utakmicama prvog dana, toliko su još brzi bili Jeffrey Boomhouwer (Nizozemska), Vanja Ilić (Srbija), Ferran Sole (Španjolska) te dva Bjelorusa Mikita Vailupau i Andrej Jurjnok.

  • +19
Hrvatska - Crna Gora, skupina A, 1. kolo, Euro 2020. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

'Bilo je problema u prvom dijelu, ali to je prva utakmica, tako je bilo i prošle godine. Najvažniji je krajni rezultat i da smo doveli završnicu na naš mlin da nema panike. Moram čestitati ovim predivnim navijačima. Hvala im puno. Stvarno su bili odlični, stvarno je lijepo igrati kao na domaćem terenu, čestitke igračima i stožeru na ovoj utakmici. Kad smo stavili 5-1 i Duvnjaka naprijed, preokrenuli smo, ukrali smo dosta lopti. I šest na šest smo igrali dosta dobro', rekao je Horvat za Hrvatski radio.

  • +16
Navijači na rukometnom Euru, skupina A Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal