drastična odluka

Zlatko Dalić otkrio tko ga je iznenadio na ovim pripremama: Spreman je napustiti klub samo da zaigra na Svjetskom prvenstvu!

29.03.2022 u 15:00

Bionic
Reading

Nikola Vlašić će na današnjoj utakmici protiv Bugarske (16 sati, NovaTV) krenuti od prve minute u sastavu hrvatske reprezentacije. No, pitanje je njegovog statusa u redovima 'vatrenih' jer u svom West Hamu gotovo uopće ne igra

'Oduševio me na treninzima. Pun je energije, ali je ujedno i svjestan svoje situacije', kazao je hrvatski izbornik Zlatko Dalić komentirajući formu Nikole Vlašića.

Problem? Pa u činjenici da je Vlašić krajem ljeta prošle godine moskovski CSKA zamijenio West Hamom. 'Čekićari' su za njega platili čak 30 milijuna eura odštete, ali Nikola je stigao u već postavljenu momčad i do sada se nije uspio nametnuti treneru Davidu Moyesu.

Ove je sezone u svim natjecanjima odigrao 28 utakmica, ali većinu je ušao s klupe. U engleskom prvenstvu je tako upisao samo 450 minuta na terenu, a zbog toga bi mogao izgubiti mjesto u reprezentaciji. Dalići trebaju igrači koji igraju u kontinuitetu, a Nikola Vlašić nije u tom krugu...

  • +38
Hrvatska - Slovenija, nogomet, pripreme, turnir Doha, 26.3.2022. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

'Razgovarao sam s njim, rekao je da je spreman boriti se', kazao je Dalić analizirajući situaciju u kojoj se Vlašić našao te otkrio:

'Spreman je ako treba i otići na posudbu iz West Hama, samo da igra te da na Svjetsko prvenstvo dođe u pravoj formi. Stigao je u klub koji ga je htio, tražio i platio, no Moyes gaji malo drugačiji sustav igre nego što njemu odgovara. Ali ne predaje se, pokazao je veliku volju i energiju, mislim da je na dobrom putu', zaključio je Zlatko Dalić.