UOČI BUGARSKE

Hrvatski veznjak Mario Pašalić iskreno se dotakao nove ideje izbornika Zlatka Dalića, a jedna od tema bio je i Hajduk

28.03.2022 u 16:32

Bionic
Reading

Veznjak Atalante Mario Pašalić najavio je dvoboj s Bugarskom (utorak, 16 sati) u društvu izbornika Zlatka Dalića

Veznjak Vatrenih najprije se suočio s pitanjem o 'pravoj' katarskoj turneji, onoj u studenom.

'Da, bit će zanimljivo. Nadam se, prije svega, da ću ostati zdrav, ima još puno do studenog. Vjerujem da ću ostati u formi i da ću imati minutažu u klubu kako bih spreman stigao na Svjetsko prvenstvo. Bit će to moj prvi Mundijal, to je najveća pozornica na svijetu i jako se radujem', istaknuo je Pašalić, koji s ostatkom momčadi prolazi prilagodbu na Dohu i Katar.

'Dobro nam je došla prilagodba na uvjete koji nas čekaju u studenom. Utakmica sa Slovenijom je dobro prošla, ne toliko u kontekstu rezultata, ali možemo biti zadovoljni onime što smo pokazali. Slovenija i Bugarska su ozbiljni protivnici, vjerujem da će protiv Bugara doći i rezultat. Moramo dokazati da Hrvatska ima širinu i kvalitetu. Dovoljan je motiv da se dokažemo i nametnemo izborniku s obzirom na konkurenciju ili neke ranije ozljede. Nema opuštanja, svaka utakmica je novo dokazivanje. Znam da je nekima to možda samo floskula, ali zaista je tako', dodao je, a prenosi Hrvatski nogometni savez.

  • +38
Hrvatska - Slovenija, nogomet, pripreme, turnir Doha, 26.3.2022. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Nešto i o formaciji s trojicom igrača u zadnjoj liniji…

'I u klubu već dulje vrijeme igram u toj formaciji, u Atalanti tijekom utakmice znam promijeniti tri, četiri pozicije, i nije mi nikakav problem na sve se adaptirati. Pokušavam dati najbolje od sebe, ono što izbornik od mene traži... Ja sam tu da ispunim sve što trener zamisli i pomognem momčadi. Sezona u Atalanti? Zadovoljan sam. U vrhu smo Serie A, malo nam bježi to četvrto mjesto za Ligu prvaka, ali ušli smo u četvrtfinale Europske lige. Igram standardno, mogu biti zadovoljan kako se razvija moja karijera', zaključio je Pašalić, koji prati uzbudljivu borbu za naslov prvaka u HT Prvoj ligi.

  • +22
Trening reprezentacije uoči Bugarske u Kataru Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic / CROPIX

'Hajduk je konačno istaknuo ambicije o naslovu prvaka, drago mi je nakon svih ovih godina puste tuge. To me, kao 'hajdukovca', jako raduje. Bilo bi zanimljivo da se sve odluči u zadnjem kolu. Dolazim li? Neću biti tada, ali ću doći na finale Kupa.'