'zaboravljeni' napadač

Zlatko Dalić ga se odrekao, a njegov trener je zbog toga sretan: Dobro da nije u reprezentaciji...

07.10.2023 u 09:34

Bionic
Reading

Osasunin trener Jagoba Arrasate ustvrdio je da je hrvatski napadač Ante Budimir (32) u najboljoj formi od kada je prije tri godine došao u redove tog španjolskog prvoligaša, pa će u danas biti u udarnoj postavi protiv Real Madrida

'Ovo je najbolji Ante Budimir. Ne govorim o golovima, nego o rješenjima koja nam daje, o dubini u igri i spremi', izjavio je Arrasate na konferenciji za medije upitan o 32-godišnjem napadaču.

Budimir, koji je u prošlom kolu zabio gol u pobjedi 2:0 nad Alavesom, danas će na Santiago Bernabeu nastojati zabiti vodećoj momčadi prvenstva.

'Imao sam razgovor s njim na kraju prošle sezone jer je on temeljit i jer je htio čuti moje mišljenje', rekao je Arrasate i dodao:

'Prvo što sam mu rekao jest da ne možemo čekati do proljeća da počne zabijati.'

Budimir je prethodnih sezona slabije ulazio u prvenstvo, pa u drugom dijelu sezone redovito zabijao, čime se bio prometnuo u najboljeg strijelca momčadi.

Prošle i pretprošle sezone je u prvenstvu zabijao po osam golova, a 11 prve sezone kada je došao iz Mallorce.

  • +7
Osasuna - Atletico Madrid, španjolska liga, 28.9.2023. Izvor: EPA / Autor: INAKI PORTO

'Dobro mu je došlo što je sada odradio dobre pripreme, što nije u reprezentaciji, što ne mora misliti o Svjetskom prvenstvu i drugim stvarima. Od kada smo ovdje, mislim da je ovo najbolji Budimir', izjavio je Arrasate.

Budimir je u prosincu osvojio s Hrvatskom brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Katru, ali nakon toga ga izbornik Zlatko Dalić više nije zvao u reprezentaciju.

Osasuna se nakon osam prvenstvenih kola nalazi na 10. mjestu među 20 klubova. Prošlu sezonu je bila završila na sedmom mjestu, a danas od 16.15 sati gostuje na Santiago Bernabeu kod Real Madrida.

Standings provided by Sofascore