VLAK PRED KAMERAMA

Dinamova legenda prozvala Darija Šimića i otkrila kakav je utjecaj Zdravka Mamića

07.10.2023 u 07:42

Bionic
Reading

Nakon Dinamove rujanske skupštine, na kojoj nije sudjelovao, legendarni član Dinamove generacije iz 1982. godine, i golman koji je 279 puta nosio dres Modrih, Marijan Vlak, dobio je otkaz. I sada po prvi put progovara o detaljima

Legenda kluba i dugogodišnji skaut Marijan Vlak jedan je od trojice Dinamovih djelatnika, koji su nakon zadnje skupštine Dinama dobili otkaz jer su slovili kao ljudi pod utjecajem Zdravka Mamića, odnosno stali su na stranu Damira Zorića.

Preostala dvojica su trener u omladinskoj školi Jozo Bandić i direktor marketinga Tomislav Rukavina.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Marijan Vlak gostovao je u emisiji Sport nedjeljom voditelja Ante Breke (a koja se prikazuje i u programu MAXSporta) te je ustvrdio kako je laž da se uprava Dinama nije konzultirala s Mamićem oko transfera igrača i nakon što je on osuđen na šest i pol godina zatvorske kazne.

'Čista je laž da uprava kluba nije kontaktirala sa Zdravkom Mamićem otkad je donesena pravomoćna presuda. Bili su nekoliko puta u Banja Luci, bili su na otvorenoj liniji sa Zdravkom Mamićem. A i dandanas su na otvorenoj liniji sa Zdravkom Mamićem', ustvrdio je Vlak pa dodao kako je Mamić imao riječ u svim transferima Dinama sve do prošlog ljeta.

'U svim transferima od 2019. do sredine 2022. godine je sudjelovao Zdravko Mamić. Na Božić je stavio sliku kao da radi na blagdan i poklanja Petra Bočkaja Dinamu. A govorilo se da nikakvih kontakata nije bilo. Pa to nije normalno, ali to je istina', ustvrdio je Vlak.

Objasnio je Vlak kako je sa Šimićem dogovorio da se neće pojaviti na famoznoj skupštini.

'To sam izdogovarao sa Šimićem nekoliko mjeseci ranije. I dogovorili smo se gospodin Dario i ja , da neću praviti problem oko toga, da neću praviti problem niti predsjedniku Barišiću, a da se neću niti družiti s gospodinom Zorićem. I ja mu kažem. 'Gle, Dario ja neću doći na skupštinu. On je to znao, ali mi poslije potpisuje otkaz. Kako se osjećam? Nikako. Prvo mi je došlo na mail, a dva dana kasnije i poštom'.