u lovu na ligu prvaka

Predsjednik Rijeke kupio bi od Dinama: S ovim igračem napao bih Ligu prvaka

05.06.2017 u 16:52

Bionic
Reading

Nogometaši Rijeke prošle su srijede pobjedom nad Dinamom u Varaždinu zaokružili najuspješniju godinu u povijesti kluba, a u kojoj su po prvi put osvojili dvostruku krunu odnosno uzeli naslov prvaka i pobjednika Kupa

U Rijeci i na Kvarneru još se uvijek ne stišavaju dojmovi nakon najuspješnije sezone u klupskoj povijesti, u kojoj je 'bijela' momčad po prvi put uspjela osvojiti naslov prvaka, a onda još kao šlag na tortu - osvojila i pehar pobjednika hrvatskog Kupa.

No, dok navijači još uvijek vrte slike s najvažnijih pobjeda, predsjednik kluba Damir Mišković već slaže mozaik za novu sezonu.

  • +7
Rijeka je pobjednik Kupa 2017. Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Kako je rekao u intervjuu za Novi list, nikakvog rasipništva neće biti, odnosno ludih kupovina dok se eventualno neki igrači ne prodaju.

'Neće biti financijskog divljanja. Proračun kao i do sada, 10-12 milijuna eura. Samoodržavanje. Nema drugih izvora prihoda. Moramo ostati ponizni, puno raditi, po sadašnjem modelu. O tome kako smo radili, od mene do čistačice na Rujevici, govore rezultati. Svima veliko hvala'.

Dakle, svi igrači mogu napustiti Rijeku. naravno, ukoliko dođe zanimljiva ponuda.

'Svi su na prodaji. Prodat ćemo koliko bude trebalo. Srećko Juričić, Ivan Mance i trener Matjaž Kek znaju svoj posao. Znaju što trebaju napraviti da Rijeka zaradi za život i bude konkurentna na europskoj sceni. Imaju popis novih igrača koji će nadomjestiti eventualne odlaske'.

Naravno, Mišković je biranim riječima govorio o Matjažu Keku, ali slovenski trener neće imati imperativ.

'Nećemo olako predati krunu, ali naš je osnovni zadatak biti u vrhu hrvatskog nogometa'.

I Miškovićeva je želja ulazak u Ligu prvaka, no svjestan je da to neće biti nimalo lagan posao jer momčadi s kojima će igrati financisjki su puno konkretnije.

Međutim, otkiro je kojeg bi igrača uzeo iz drugih hrvatskih klubova, a koji bi bio pojačanje.

'Soudanija bih odmah doveo i napao Ligu prvaka', priznao je Mišković

Cijeli intervju pročitajte OVDJE.

  • +18
Rijeka slavi naslov prvaka HNL-a Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL