bolest je jača...

Životna drama najmlađe olimpijske pobjednice; 19 joj je godina i ide u mirovinu

31.08.2017 u 06:22

Bionic
Reading

Ruska klizačica Julija Lipnickaja (19) na ZOI u Sočiju 2014. godine osvojila je zlatnu medalju u ekipnoj konkurenciji umjetničkog klizanja te s navršenih 15 godina i 249 dana postala najmlađom olimpijskom pobjednicom još od 1936. godine...

Juliji Lipnickaji predviđali su sjajnu budućnost u umjetničkom klizanju, bila je jedan od najnadarenijih ruskih klizačica, predodređena za najveće dosege. 

Iako jedna od najmlađih nastavila je s uspjesima i nakon Zimskih olimpijskih igara u Sočiju. Na SP-u je 2014. godine osvojila srebrnu medalju i sve je izgledalo kako će malena Julija Lipnickaja još dugo vladati umjetničkim klizanjem. Postala je jedna od miljenica Vladimira Putina koji je veliki pobornik sporta, a kad vas protežira sam ruski predsjednik jednostavno nemate pravo na neuspjeh.

Možda je sav taj pritisak javnosti bio prevelik, sva očekivanja jednostavno su bila pretežak teret za doslovno tek djevojčicu i Julijin se svijet polako počeo urušavati. Počeli su problemi sa zdravljem pa posljednje dvije godine praktički nije niti nastupala na velikim natjecanjima.

  • +8
Yulia Lipnitskaya Julija Lipnickaja Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Sada je njezina majka objavila kako Julija, danas 19-godišnjakinja, završava karijeru! Razlog je bolest, Julija se proteklih godina pokušava boriti s anoreksijom, a jedini način da se oporavi je povlačenje iz sporta. Kako god bilo, Julija Lipnickaja ostat će zapamćena kao jedna od najmlađih osvajačica zlatnog olimpijskog odličja u povijesti Igara...