izvanredna konferencijA

Zinedine Zidane više nije trener Real Madrida! Njegova odluka šokirala predsjednika i sve igrače

31.05.2018 u 13:36

Bionic
Reading

Samo pet dana nakon što je s Real Madridom osvojio tri titule prvaka Europe u nizu 45-godišnji francuski trener Zinedine Zidane donio je tešku odluku; odlučio je kako odlazi iz kluba

Karizmatični francuski trener objavio je u društvu predsjednika Reala Florentina Pereza kako napušta klupu Reala na izvanrednoj konferenciji za medije.

'Donio sam ovu odluku jer momčad treba promjenu kako bi nastavila pobjeđivati. Treba joj netko tko će uvesti novi način rada i zbog toga se povlačim. Osjećam da je ovo ispravna odluka. Rekao sam svima u klubu da se možda opet vidimo jer mi je Real dao sve. Mnogi u ovoj mojoj odluci ne vide smisao, ali ja ga vidim ', kazao je Zidane čime je mnoge šokirao jer ovakav rasplet nije očekivan nakon što je osvojio ukupno 13. titulu klupskog prvaka Europe za Real.

Podsjetimo, Zidane je prvu momčad Reala preuzeo u sjiečnju 2016. godine, nakon što je Rafaelu Benitezu uručen otkaz.

Zidane se trijumfom u Kijevu pridružio Bobu Paisleyju i Carlu Ancelottiju, kao jedan od trojice trenera s tri titule klupskog prvaka Europe.

'Zaista je bilo spektakularno što smo i treći put osvojili Ligu prvaka, ali to je bilo i vrijeme za razmišljanje. Što još mogu ponuditi igračima koji su sa mnom sve osvojili? Vjerujem da im je potreban promjena i želim im zahvaliti na svemu', dodao je Zidane.

'Ovo je bilo potpuno neočekivano za sve nas! Svi u klubu smo tužni. Zidanea sam pokušao odgovoriti, ali znam kakav je… Tako je odlučio i to moramo prihvatiti', kratko je kazao Perez.

Zidaneova odluka nije šokirala samo Pereza i igrače nego i većinu navijača koja ovakav rasplet nije očekivala.

  • +25
Finale Lige prvaka 2018., Real Madrid - Liverpool Izvor: Pixsell / Autor: David Klein/Press Association/PIXSELL