BORUSSIA U ŠOKU

Zidanu uzeli putovnicu i tjeraju ga u vojsku

06.07.2010 u 13:58

Bionic
Reading

Trener Borussije Dortmund Michael Zorc održao je prvi trening sezone pred čak 13.000 navijača, ali na prozivci se nije pojavila egipatska zvijezda Mohamed Zidan. Osjećaj bijesa kod trenera uskoro je zamijenila nevjerica

Zidan je dio ljetne pauze odlučio provesti u domovini, no prilikom boravka u Egiptu, na vrata su mu pokucali predstavnici vlasti i oduzeli putovnicu. Prema njihovom zakonu, morao bi odslužiti vojni rok što bi ga s terena maknulo na minimalno 14 mjeseci.

'Sve mi to zvuči nevjerojatno, ali situacije je vrlo ozbiljna. Ipak, želim ostati pozitivan i nadati se da će do kraja kolovoza situacija biti razriješena i da će Mo ipak igrati', prenosi Zorcove riječi Goal.com.

Zidan (28) nije u situaciji da komentira odluku svoje vlade, ali postoje dijelovi zakona koje bi mogao iskoristiti. Naime, Egipćanin se nakon 30. godine smatra nesposobnim za služenje vojnog roka i mora platiti kaznu od 580 dolara uz nečastan otpust koji bi mu onemogućio rad u državnim službama.

Takav rasplet vjerojatno ga ne bi pogodio, ali u slučaju da ipak bude morao prisegnuti domovini, u vojarni će provesti između 14 i 36 mjeseci, ovisi o stručnoj spremi.

Donedavno je služenje izbjegavao, jer je bio naveden kao hranitelj šire obitelji, ali budući da mu je brat u međuvremenu postao uspješan uvoznik, taj je status izgubio i sada je u vrlo neizvjesnoj situaciji.

Prije Borussije Zidan je nastupao za HSV, Mainz i Werder, a kao najbolji igrač reprezentaciju je vodio do dva naslova prvaka na afričkom Kupu nacija.