popucale sve niti

Žestoki odgovor trenerice zbog koje Sandra Paović prekida karijeru!

24.05.2017 u 11:02

Bionic
Reading

Osvajačica zlatne medalje na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru, stolnotenisačica Sandra Paović (34) u utorak je na konferenciji za medije nakon povratka sa Svjetskog ekipnog prvenstva za osobe s invaliditetom u Bratislavi na kojemu je s Mirjanom Lučić osvojila brončano odličje, najavila završetak svoje sportske karijere, a kao razlog je navela 'nepomirljive razlike' s trenericom reprezentacije Mirelom Šikoronjom.

'Jako mi je teško, tužna sam i razočarana što na ovakav način završavam svoju sportsku karijeru. Mogla sam još dati hrvatskoj stolnoteniskoj reprezentaciji za osobe s invaliditetom, ali vrijeme je da odem zbog nepomirljivih razlika s trenericom Mirelom Šikoronjom. Osjećam se izdanom i ne postoji nikakva šansa da promijenim mišljenje', izjavila je Paović i pojasnila:

>> Dramatična odluka Sandre Paović: Izdana sam, prekidam karijeru

'Četiri godine nastupam za reprezentaciju osoba s invaliditetom, a u te četiri godine trenerica Šikoronja i izbornik Emil Gubica sa mnom nisu napravili niti jedan singl-trening. Na stranu to što ja imam svoju privatnu trenericu, ali kada uvijek trenirate s istom osobom tada uđete u kolotečinu i ne znate radile li sve kako treba. Zato sam tražila savjet od njih trebam li što promijeniti, ali ga nisam dobila. Već sam ranije upozoravala da sam nezadovoljna s mnogo stvari, ali iz Hrvatskog paraolimpijskog odbora me nisu slušali, mislili su da izmišljam. Dok sam bila zdrava sportašica uvijek sam davala sve od sebe, bila sam borac i znala sam ulaziti u svađe s trenerom Nevenom Cegnarom, ali sam znala da će on biti uz mene kada će biti najpotrebnije. Sada to nije bio slučaj, ovo što sam doživjela je izdaja i grozno mi je što na ovakav način moram završiti karijeru'.

  • +14
Sandra Paović - stolnotenisačica koja je pomakla granice Izvor: Licencirane fotografije / Autor: HINA /Damir SENČAR

Prozvana Mirela Šikoronja Ivančin ovako je odgovorila na istup Sandre Paović, s kojom je nekad bila i suigračica.

'Da postoji nekakav problem međusobni, postoji naravno. Međutim, to je osobno, ali u globalu cijela reprezentacija da ne valja, da ne valjaju stručni rad ni trener, ni stručni tim koji već deset godina vodi ovu reprezentaciju, sigurno ne bi napravili ovo što postižemo i nižemo u kompletu', izjavila je Mirela Šikoronja za HTV.

'Sandri kapa do poda kao sportašu, a mene ovo možda sada pretvori u medijsku zvijezdu jer Sandra ima kao sportaš težinu. Pokušali smo izgladiti problem u Bratislavi. Završavam jedan ciklus, želim spremiti stvar na jedno mjesto i ići dalje', rekla je prozvana trenerica za Sportske novosti te dodala.

'Što se mene osobno tiče, suvišno je pitanje je li moguća suradnja između nje i mene'.

Za HTV je govorio i Dragan Rakić, predsjednik Hrvatskog stolnoteniskog saveza osoba s invaliditetom.

'Da li bih ja više u reprezentaciji htio imati jednu Sandru Paović ili jednu Mirelu Šikoronju, ja bi Mirelu Šikoronju jer ona je ta koja će mi donijeti još reprezentativaca a Sandra Paović je ipak samo igračica'.