bivši mma borac komentirao je meč

Žestoke kritike na račun Miočića: Zašto on pobjeđuje?

15.05.2017 u 14:06

Bionic
Reading

Američki borac hrvatskih korijena Stipe Miočić u Dallasu je proteklog vikenda obranio naslov UFC-ova prvaka u teškoj kategoriji nokautiravši Brazilca Juniora dos Santosa nakon dvije i pol minute prve runde. Međutim nisu svi impresionirani Miočićevim nastupom

'Prijatelj sam sa Stipom, ali ovdje moram raditi svoj posao. Stvarno ne znam što je to tako dobro kod Stipe. Nije previše brz, njegov rad nogu nije impresivan, sve je samo ne dinamičan borac. Ono što hoću reći je da ide naprijed s jednostavnim kombinacijama. Ima jako tvrdu bradu, ali nije previše velik za kategoriju. Dobar je u hrvanju, ali ga nikada ne upotrebljava. I zato se pitam zašto on pobjeđuje?', ispalio je MMA borac, višestruki UFC izazivač, a danas i analitičar Chael Sonnen komentirajući posljednji nokaut Stipe Miočića proteklog vikenda na UFC-u 211 u Dallasu.

Sonnen ima i odgovor, a koji prenosi Fightsite.hr:

'Kreće se naprijed! Pokazuje nam da su takvo kretanje i pritisak ključni za pobjeđivanje. Ima mnogo samopouzdanja, ide naprijed s jednostavnim kombinacijama. Nema tu previše impresivnih stvari. Ali ide naprijed i odrađuje posao. Iskreno, iznenađen sam što je ovoliko uspješan', zaključuje kontroverzni borac,  a očito nije previše impresioniran s pet nokauta u nizu Stipe Miočića.

'Mislim da je Stipe od početka zauzeo centar kaveza i zagospodario. Dos Santos mi je izgledao kao da previše oklijeva, a ima on i mnogo teških mečeva iza sebe. Vratimo se Stipinim posljednjim protivnicima, Werdumu i Overeemu. To su momci koje je jako teško pobijediti, a Stipe ih je nokautirao u prvoj rundi. Mislim da je on fantastičan. Ono što on donosi je strašan rad, on je jedan od boraca koji najviše rade. Kada se tako dobro pripremate, onda imate mnogo samopouzdanja', zaključuje.